To by se Havlovi asi nelíbilo. Vdova Dagmar má nový projekt. Už zaznělo cosi o lepšolidech

07.10.2019 17:12

Pondělní MF Dnes přišla s informací, že vdova po prvním českém prezidentovi Dagmar Havlová chce nedaleko Havlovy chaty na Trutnovsku, tzv. Hrádečku, postavit Hrádeček Resort – apartmány s jednou hlavní budovou. Součástí objektu má být i muzeum Václava Havla. Sám Havel by však o něco podobného možná vůbec nestál. Když si informaci přečetl publicista Tomáš Vyoral, přišel s poněkud sarkastickým nápadem...

To by se Havlovi asi nelíbilo. Vdova Dagmar má nový projekt. Už zaznělo cosi o lepšolidech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dagmar Havlová

Dagmar Havlová nedaleko pověstného Hrádečku, chaty Václava Havla, chce vybudovat komplex apartmánů, kde by se mohli ubytovat hosté, a muzeum Václava Havla. Někdejší první dáma sice o svých plánech nechce s novináři mluvit, ale list zjistil, že již zažádala na příslušném stavebním úřadu o změnu územního plánu tak, aby se z dnešní louky stala stavební parcela.

„V rámci podaného návrhu na změnu byla ze strany žadatele předložena studie k plánovanému záměru výstavby objektu Hrádeček Resort, která obsahuje navrhované rozmístění apartmánů s hlavním objektem,“ prozradil Marek Hnízdil z Městského úřadu Trutnov, oddělení územního plánování.

Před lety si chtěl pozemek od Havla pronajmout jeden z jeho sousedů, pan Josef Trpák, a vybudovat tam oboru pro daňky. Havel však nápad neschválil a prohlásil, že má raději čistou přírodu bez plotů. Proto sousedovi pozemek nepronajal.

„Pronajímat vám pozemek zatím nemáme v úmyslu. Důvod pravděpodobně znáte: ostnaté dráty, jimiž je vaše obora obklíčena, nemám rád, protože mi připomínají vězení, a nerad bych, aby jich bylo kolem Hrádečku stále víc. Mimoto nemám žádnou jistotu, že by na naší louce nevznikla pro daňky boudička, posléze posed a jednou možná i nějaký penzion. Jsem přítelem toho, aby naše údolí zůstalo co nejblíže svému původnímu přírodnímu stavu. Pokud vám tento můj postoj komplikuje podnikatelské záměry, je mi to líto,“ stojí v dopise, pod kterým je podepsaný Václav Havel. Redakce listu do dopisu měla možnost nahlédnout.

Publicista Tomáš Vyoral, který pravidelně přispívá i na server ParlamentníListy.cz, přišel s nápadem části resortu pojmenovat po Tomáši Halíkovi či Michalovi Žantovském. A to nebyl zdaleka jediný nápad. Doporučil tzv. lepším lidem, aby si už teď rezervovali v resortu přespání. A jak se podle Vyorala pozná takový lepší člověk? Je to někdo, „kdo přeceňuje sám sebe a podceňuje ostatní“.

„Marketingový trhák roku! Penzion Václava Havla. Lepší lidi, totiž ti, kteří přeceňují sebe a podceňují ostatní, by již měli netrpělivě čekat na zahájení rezervací, nebo se již s paní Havlovou předběžně domluvit na zamluvení pokoje, protože tohle bude v jejich bublifuku hit. Pokud tedy pokoj nebude stát podobně jako lavička,“ napsal Vyoral.

Tomáš Vyoral okomentoval nápad Dagmar Havlové

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…