To je absolutní novina! Klaus se po dotazu z Bakalových novin nestačil divit

22.01.2021 12:26

Druhý český prezident Václav Klaus o sobě v poslední době dává opět hodně vědět. Po účasti na protivládní demonstraci na Staroměstském náměstí, kde byla pranýřována jak vládní proticovidová opatření, tak očkování proti covidu, poskytl rozhovor několika médiím. V Hospodářských novinách důrazně protestoval proti tomu, že by se choval jako anarchista, který přehlíží existující pravidla. Jen prý odmítá přihlížet k tomu, jak selhávají čeští politici. Poté popsal, z čeho se může zbláznit.

To je absolutní novina! Klaus se po dotazu z Bakalových novin nestačil divit
Foto: FB Petr Macinka
Popisek: Exprezident Václav Klaus se šátkem okolo krku

„Nestává se z Václava Klause, kdysi kritika občanské společnosti, na stará kolena anarchista a aktivista?“ padl dotaz z deníku patřícího do mediálního domu podnikatele Zdeňka Bakaly.

Václav Klaus se okamžitě ohradil.

Už mě leckdo atakoval s kdečím, ale že by mě označil za anarchistu, to je absolutní novina, v tom máte primát.“

Posléze dodal, že sice sáhl k projevům občanské neposlušnosti, ale pouze k projevům velmi mírným. A rozhodl se k nim jen proto, že v přímém přenosu sleduje selhání politiky.

„Selhává schopností vážné diskuse o dnešní takzvané covidové situaci. A protože se to vážně nediskutuje v parlamentech, tak pak bohužel zůstává pokus demonstrovat názor něčím, co zjednodušujeme označením občanská neposlušnost,“ uvedl Klaus.

Kdyby byl opět premiérem on, prý by se především nedal zaslepit covidovou panikou. V panice vláda začala izolovat zdravé lidí místo toho, aby izolovala nemocné, jak se to v minulosti dělalo běžně. Tak počínání současné vlády hodnotí Václav Klaus. Vláda by podle jeho názoru měla izolovat nemocné a chránit ohrožené občany, ale zdravé lidi by měla nechat žít.

Kabinetu Andreje Babiše (ANO) také vzkázal, že z krize se sice nemůže proškrtat, ale nedostane se z ní ani tím, že bude nesmyslně rozhazovat peníze na všechny strany, jak to podle jeho názoru činí ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD). Konstatoval, že peníze nesmyslně rozhazují i další vlády, ale to v žádném případě neznamená, že je to správné.

Pokud by byl premiérem, sáhl by ke škrtům. Ve státní správě se dnes podle něj pohybuje příliš mnoho nevýkonných lidí, kteří si zaslouží vyhazov.

Pak vysvětlil, z čeho se může zbláznit.

„Ale mohu se zbláznit, když jdu na procházku a v liduprázdném parku veze mladá paní kočárek, nikde nikdo a ona má roušku. Mohu se zbláznit, když v ďáblickém háji běhá fanatický běžec s dítětem, kolem není živáčka a oni nosí roušky. S těmito extrémy bojuji,“ zdůraznil.

Nakonec nikoli poprvé konstatoval, že v tuto chvíli jeho další kandidatura na prezidenta není na stole, ale za dva roky to může být jinak.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Učitelka Bednářová osvobozena. Kráva, vzkazuje soudkyni Džamila Stehlíková

16:02 Učitelka Bednářová osvobozena. Kráva, vzkazuje soudkyni Džamila Stehlíková

Pražská učitelka Martina Bednářová vyvázne bez trestu. Čelila přitom obžalobě z popírání ruských vál…