To je možné jen na Ukrajině. Náměstka prokurátora vyhodili pro korupci, teď šéfuje protikorupční neziskovce

01.05.2016 10:24

Někdejší poradce Václava Klause a Mirka Topolánka, analytik Tomáš Haas, se prý dobře baví. A to situací, kterou na Ukrajině přinesl sám život. Stalo se tam prý něco tak absurdního, že by to nedokázali vymyslet ani Putinovi propagandisté.

To je možné jen na Ukrajině. Náměstka prokurátora vyhodili pro korupci, teď šéfuje protikorupční neziskovce
Foto: MK
Popisek: Tomáš Haas

„To by si Putinovi propagandisté nevymysleli. Úředník ukrajinské generální prokuratury, vyhozený pro korupci, byl zvolen do představenstva ukrajinské odbočky mezinárodní protikorupční organizace,“ napsal na sociální síti Facebook Tomáš Haas, který k tomu přidal i jeden z dobře známých emotikonů s úsměvem. Řeč je o Transparency International, kterou v Česku vede David Ondráčka.

V ukrajinské pobočce této organizace teď bude působit Vitali Kasko, někdejší náměstek generálního prokurátora, který své místo opustil pro podezření z korupčního jednání a spáchání podvodu. Kasko bude pátým členem představenstva ukrajinské pobočky této organizace, ale jeho funkční období podle samotné organizace vyprší už v říjnu 2016.

„Klíčovým argumentem ve prospěch kandidatury Vitalije Kaska byly jeho vysoké profesionální kvality a rozsáhlé zkušenosti při vyšetřování případů týkajících se trestných činů korupce Viktora Janukovyče a jeho kumpánů,“ řekl předseda představenstva Transparency International Ukraine Andrey Marusov. Jeho vyjádření přinesl server PolitNavigator.

Tomáš Haas doslova napsal:

To by si Putinovi propagandisté nevymysleli

Úředník ukrajinské generální prokurátory vyhozený pro korupci, byl zvolen do představenstva ukrajinské odbočky mezinárodní protikorupční organizace

Vitali Kasko, bývalý náměstek generálního prokurátora Ukrajiny, který byl nedávno vyhozený z Generální prokuratury pro korupci a podvody, byl jednomyslně zvolen pátým členem představenstva "Transparency International Ukrajine", nevládní organizace pro boj korupcí.

Oznámila to tisková služba organizace.

Uvádí se, že Kasko byl zvolen na funkční období současného představenstva - do konce října 2016.

"Klíčovým argumentem ve prospěch kandidatury Vitalije Kaska byly jeho vysoké profesionální kvality a rozsáhlé zkušenosti při vyšetřování případů týkajících se trestných činů korupce Viktora Janukovyče a jeho kumpánů a návrácení jejich korupcí získanéjop majetku.- řekl předseda představenstva Transparency International Ukraine Andrey Marusov.

PolitNavigator, Kyjev

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…