Tohle je ta nová totalita, ukazoval Babiš plnému sálu. Pavel, Fiala a EU, kde se bude rozhodovat bez nás

20.01.2023 4:45 | Reportáž

Jako ryba ve vodě opět působil Andrej Babiš v obležení občanů. Ve čtvrtek večer zavítal kandidát na prezidenta za hnutí ANO do Benešova, kde na něho čekalo narvané městské divadlo. Babiš se důrazně vymezil vůči obviněním, že straší veřejnost. “Pan Fiala opakovaně říká, že jsme ve válce, já chci mír! Tak kdo tady straší veřejnost, jak mohu strašit mírem,” osvětlil za hlasitého aplausu. Zastání přímo na místě Babiš našel v podobě jasného názoru slavné české herečky.

Tohle je ta nová totalita, ukazoval Babiš plnému sálu. Pavel, Fiala a EU, kde se bude rozhodovat bez nás
Foto: FB A. Babiše
Popisek: Andrej Babiš v Benešově v obležení občanů a médií

Bývalý premiér a uchazeč o post prezidenta republiky Andrej Babiš pokračuje v kontaktní kampani. Během čtvrtečního večera zavítal do středočeského Benešova, kde téměř dvě hodiny debatoval s lidmi. V úvodu akce Babiš poděkoval všem občanům, kteří mu v prvním kole voleb dali svůj hlas. “Dostal jsem o půl milionu hlasů víc než hnutí ANO ve sněmovních volbách. Mockrát vám za to děkuji!” nešetřil slovy díků.

Anketa

Přestřelil Babiš billboard „Nezatáhnu Česko do války“?

hlasovalo: 28743 lidí

Prozradil, že do začátku druhého kola zavítá ještě na několik míst. Již v dnes by se měl podívat do Liberce a Jablonce nad Nisou. Podle oficiálního facebookového profilu poslance SPD Jaroslava Foldyny zavítá Babiš rovněž v pátek do severočeského Děčína. Počátkem následujícího týdny vyrazí Babiš také do Brna a Hradce Králové, pak se podle svých slov již bude plně soustředit na televizní duely.

Andrej Babiš přítomným občanům zopakoval, že jeho rival Petr Pavel je kandidátem vládní pětikoalice. “Je to naprosto jasné, celá vláda mu vyjádřila podporu, snad kromě dvou ministrů všichni. Vláda mu dělá kampaň, tak těžko může říkat, že není vládní kandidát. Já jsem proti tomu kandidátem opozice a jsem naprosto nezávislý, nepřijímáme žádné dary a nikdo si mě nekoupí,” konstatoval expremiér a připomněl, proč před více než 10 lety vstupoval do politiky. “Korupce tu byla nesnesitelná, nemohl jsem se na to dívat,” dodal.

“Teď jsem v publiku zaslechl slovo totalita. Ano to je přesně ono. Když pan Pavel říká, že prosazuje klid a řád, tak nám to něco připomíná. Na úřadě vlády teď mají úředníka, který chce diktovat médiím co smí a nesmí říkat a prosazuje jediný “správný” názor. Ten jejich cenzor říká, že naše billboardy prosazující mír jsou dezinformace. No ale když mě pětikoalice dala na plakáty vedle Putina, tak hádejte, tak to podle tohoto cenzora dezinformace nebyla. Tohle je ta nová totalita!” rozohnil se Babiš v proslovu před občany. 

Sám podle svých slov bude dělat všechno pro to, aby pokusům o omezování svobody slova zabránil. “Slibuji vám, že budeme proti cenzuře aktivně bojovat a ctít svobodu slova. Proč přece byla v listopadu 1989 revoluce! Abychom si mohli svobodně říkat co chceme!” pokračoval a divadelní sál burácel nadšením. Doplnil, že pokud někdo ve svém projevu porušuje zákon, máme tu soudy, aby rozhodly. “Od toho je tu justice a ne nějací úředníci na Úřadu vlády,” řekl ještě.

Zdůraznil, že zná problémy občanů a z pozice prezidenta hodlá všem maximálně pomáhat. Podrobněji mluvil o ekonomické a energetické krizi, připomněl, že dávno doporučoval vládě, aby problémy s elektřinou řešila vykoupením ČEZu a neopomněl se zastavit u inflace a rostoucích cen potravin, kde Česko čelí tlaku nadnárodních obchodních řetězců, kteří určují ceny aniž by se ptali výrobců. 

Je třeba říci, že i samotné občany během diskuse nejvíc zajímalo téma války na Ukrajině a udržení míru v Evropě. “Mírová jednání a konec zabíjení, to nás musí zajímat. Nechci válku!” opakoval Andrej Babiš za hlasitého souhlasu plného sálu. “Oni mluví o válce, oni stále říkají, že jsme součástí války. Zesměšňují mě, když nesouhlasím s Pavlem v tom, že mír je iluze. Není, mír není iluze. Mír neznamená ani to, že máme ustupovat Rusku. Putin musí z Ukrajiny odejít. Obviňují mě, že straším lidi, ale čím je straším, řekněte mi to. Já mluvím o míru, to vláda mluví o válce,” zdůraznil Babiš.

“Potřebujeme prezidenta, který bude bojovat za české zájmy. Pan Pavel je pro zrušení jednomyslnosti při hlasování v EU, to by znamenalo, že budou rozhodovat bez nás,” podotkl kandidát na prezidenta. 

Od řady občanů si Babiš vyslechl nespočet slov díků a uznání i slibů, že má jejich hlasy jisté. “Jste naše jediná šance,” dodala žena z publika v závěru svého krátkého vystoupení. Prostor k dotazu dostal i Babišův nevolič. “Budu volit Petra Pavla, nesouhlasím s vámi, ale uznávám vás jako lídra,” sdělil konkurenční volič Babišovi. “Víte, pan Pavel má možná hezký knír a naučil se říkat několik ekonomických frází, ale bohužel by byl jen loutkou této vlády. Naše země v této situaci nemůže mít na Hradě loutku,” reagoval zcela klidným hlasem Babiš. Přítomný místopředseda hnutí Karel Havlíček ocenil, že volič jiné strany vyjádřil Babišovi respekt a byl schopen kultivované diskuse, což se nedá říct o zhruba dvou desítkách odpůrců před divadlem, kteří skandovali antibabišovská hesla. 

Obrovský potlesk si ovšem kromě Babiše během debaty vysloužil i někdo jiný. Slavná česká herečka Jaroslava Obermaierová. “Neustále vám nadávají a tváří se, že sežrali všechnu moudrost světa. Posmívají se vám a vy vůbec nejste schopni na to ostře reagovat. Jste na ně pořád strašně slušní, musíte se bránit. Víte, mě baví ta strašná nenávist, co v některých lidech je. Já jsem obyčejná herečka, ale říkám vám, braňte se proti nim víc. Nechovejte se vůči této vládě tak slušně, ona si to nezaslouží. Ještě tady z toho nakonec budu mít problémy, ale mě to nevadí. Jeden můj kolega říkal co herec to blbec. Není to pravda, minimálně čtyři herci blbí nejsou, ale je jich fakt málo. Nevím co s tím vším dělat, protože nenávist ve společnosti je obrovská. Rodiny jsou často rozhádané a to už je moc. Tohle jsem nezažila nikdy, ani po revoluci ne. Přeju vám hlavně štěstí pane Babiši,” uvedla herečka Obermaierová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Ano jsem rád za rozumné názory , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJan Cidrych , 20.01.2023 6:11:16
ANO jsem rád za dobré názory. Tak mě nevadila EET naopak jsem uvítal pomoc v době covidu kdy jsme leželi po nemocnicích ,doma ,já na ÁRU a řešili jsme co bude dál. Finanční pomoc přišla v pravou chvíli .Pracuji ve sklářství, keramice od roku 1991 .Dnes místo finanční pomoci nám Fiala a jeho poskoci tak razantně zdražili elektrickou energii a plyn ,že spousta z nás která zaměstnává druhé zavírá ,propouští ,krachuje . Kdejaký ...jako zde ten ,který napadá Andreje Babiše s covidem. Jak je tedy možné že po takové dlouhé době umírají v Číně po stotisících lidí. jak je možné že lékaři nenašli lék .Pro ty jednoduché ani za vlády Andreje Babiše nevěděli doktoři jaké vakcíny nasadit a jak to měl vědět ne doktor Andrej Babiš. ? Ne i zde vidím jak ho někteří napadají a přitom na covid umírají lidé u nás i dnes ,kdy Andrej Babiš nerozhoduje. Zde vidím jasnou snahu voličů Pavla ,který nás táhne do války a kdejaký debil mu na to naskakuje .Tak si běžte bojovat na Ukrajinu ,tak si běžte za ni položit svůj mrzký život zatímco my žebráme s důchody tak Ukrajinci moderní auta jezdí si třeba pětkrát pro finance jen si u nás otevřeli v bance účet a mají soc dávky přes 20 000 kč .Jsem byl předvolán na udání za svůj příspěvek ,že nechci válku nechci dávat naše peníze za zbraně a munici na Ukrajině ,chci aby zasedli a jednali o míru ,ostatně Vladimír Putin zval herce Zelenskýho k jednání už v roce 1014 . Válka kterou za pomoci Ukrajiny vyvolali Američané a nás zatahuje Pavel do války ,zabíjení

|  5 |  0

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…