Tohle není vtip. Cyklopruh skrz místo, kudy přijíždějí tisíce aut z dálnice. A kola budou mít přednost. Kde? V Praze

27.05.2020 16:15

Místem projede denně 28 tisíc aut. Ani to nezabrání Praze vytvořit v daném místě cyklopruh. Jde o konec dálnice D5. O úvahách pražského magistrátu píše server autobible.euro.cz.

Tohle není vtip. Cyklopruh skrz místo, kudy přijíždějí tisíce aut z dálnice. A kola budou mít přednost. Kde? V Praze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Cyklista v Praze

Anketa

Prospívá České republice účast ČSSD na vládě?

hlasovalo: 9361 lidí
Cyklopruhy se podle pražského magistrátu mají objevit na výjezdu z Rozvadovské spojky. Ta je zakončením plzeňské dálnice D5. Auta jedoucí směrem do Plzeňské ulice budou muset dát cyklistům přednost. Jak píše server, změnu navrhl asistent náměstka primátora Adama Scheinherra Marek Bělor, jenž je provázaný se sdružením AutoMat. 

Projektová dokumentace, kterou má rovněž server k dispozici, ukazuje, jak se cyklisté v kopci ocitnou mezi pruhem aut jedoucích po Bucharově ulici, a mezi tím, který se do ní připojuje z Rozvadovské spojky. "V relativně ostrém stoupání, kde budou mít minimální rychlost, přípojný pruh překříží a zařadí se doprava. Vozy přijíždějící od dálnice D5 jim budou muset dát přednost," popisuje server a zdůrazňuje, že konec Rozvadovské spojky je dnes úzkým hrdlem, kde se ve špičce tvoří kolony. Celkem tudy denně projede 28 tisíc aut.

Lidé k návrhu, jenž je nyní k dispozici na úřední desce pražského magistrátu, mohou nyní zasílat připomínky. Praha je však nemusí brát na zřetel.

"Vyházet ty 'dobráky’ po volbách je jedna věc, ale přestavovat po nich ty kokotiny, to je věc druhá. Nebude to levný a nebude to rychlý, ale když je část Pražánů nepoučitelná a volí na 'Magoš' dementy, co maj kolem sebe ještě větší, tak co se dá dělat," poznamenal k návrhu člen pražských Svobodných Jan Paluska na svém facebookovém profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…