Tohle se Michalu Haškovi nemohlo líbit: Lhář, ničemu nerozumí, rozjel se v rádiu na jeho adresu motorkář Abrahám

24.06.2015 18:41

Motocyklový funkcionář Karel Abrahám se ve středeční Kauze dne na Rádiu Impuls zostra pustil do hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška (ČSSD). Prý je to lhář, který by možná udělal líp, kdyby se o pořádání Grand Prix v Brně vůbec nestaral. Současný primátor jihomoravské metropole Petr Vokřál (ANO) se snažil napravit to, co Hašek údajně napáchal.

Tohle se Michalu Haškovi nemohlo líbit: Lhář, ničemu nerozumí, rozjel se v rádiu na jeho adresu motorkář Abrahám
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek

„Ta obrovská snůška lží hejtmana Haška se nedá vydržet... Téměř všechno, co říká, není pravda, řeknu to natvrdo, je to lež,“ rozjel se hned v úvodu Abrahám. Dotaci slibovalo Ministerstvo školství, ale nastal problém, že nebylo dotace komu předat. V jistou chvíli hejtman Hašek přišel s tím, že vydá šest desítek milionů korun, ale část peněz bude určena na to, co určí kraj.

Další problém je v tom, že automotodrom je transparentní, ale kraj tomu nechce věřit. Primátor se pak podle Abraháma snaží jen napravit chyby hejtmana Haška. Přitom to byl právě Hašek, který se stavěl do role prostředníka mezi pořadateli závodu a státem.

„Každá obrovská akce je prodělečná, olympijské hry jsou také prodělečné, ale ten stát vydělává jinde, na hostech v hotelích a tak podobně,“ podotkl host. Příjem automotodromu padne na pořádání závodu, příjem je z lístků, ale s pořádáním závodu je spojen i tzv. zalistovací poplatek, který není nejlevnější. V tuto chvíli se prý bavíme asi o třech milionech eur. A pokud se na automotodromu nebude konat Grand Prix, okruh na tom vydělá, protože ta velká cena je zdaleka nejnákladnější.

„Zřejmě kdyby se do toho nepustil pan Hašek, tak by asi všechno šlo dál, ale my máme takové podezření, že existoval jiný zájem než pořádání Grand Prix,“ uzavřel své vystoupení Abrahám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…