Tohle vám noviny tají! Ladislav Jakl o vládní krizi

09.07.2019 10:12

Člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Ladislav Jakl má za to, že by média o dnešní politické krizi informovala úplně jinak, kdyby její klíčový aktér nepatřil do „chráněné kulturně-mediální partičky“.

Tohle vám noviny tají! Ladislav Jakl o vládní krizi
Foto: Archiv PL
Popisek: Ladislav Jakl

Ladislav Jakl kroutí hlavou nad tím, proč odvolání Jiřího Fajta z postu šéfa Národní galerie Praha neplní přední stránky novin. Klade si otázku, proč se stále píše o ministru kultury Antonínu Staňkovi (ČSSD), který Fajta z postu ředitele odstranil, a ne o důvodech, proč byl Fajt odvolán. Proč se v médiích např. neobjeví titulky ve stylu „Kauza Fajtova honoráře způsobila konflikt ve vládní koalici“.

Anketa

Která z parlamentních stran už zcela jistě NEBUDE v příští Poslanecké sněmovně?

3%
2%
2%
1%
6%
12%
62%
8%
hlasovalo: 18417 lidí

„Přesně takhle by ty titulky totiž zcela jistě vypadaly pouze v případě, pokud by ředitel Fajt nepatřil do oné chráněné kulturně mediální partičky. Média nesypou denní přívaly podrobností o hospodaření s veřejnými prostředky v Národní galerii pod Fajtovým vedením, nehrnou na nás další díly seriálu o jeho finančních kontroverzích v jiných jeho dřívějších funcích, detaily o jeho majetku či soukromí, o politických či lobbistických vazbách. Nic, jedno velké nic,“ podivoval se v komentáři Ladislav Jakl.

Politici debatují, docházejí za prezidentem, silné prohlášení střídá ještě silnější prohlášení, ale osobu Jiřího Fajta, mužem, kterým to všechno začalo, se podle Jakla nezabývá prakticky nikdo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala na ČT: „Jsme předurčení dovládnout.“

22:00 Premiér Fiala na ČT: „Jsme předurčení dovládnout.“

Premiér Petr Fiala (ODS) byl hostem v pořadu Interview ČT24, kde vyzdvihoval svou vládu jako pevnou.…