Tolik let zpovídal politiky v TV... A teď ho vyhodili kvůli sexu. Jde o známé jméno

20.04.2017 11:32

Jeden z nejúspěšnějších amerických televizních moderátorů Bill O`Reilly byl donucen opustit svou pozici u Fox News v souvislosti s hned několika obviněními ze sexuálního obtěžování. O incidentu píše i ruský tisk, celou věc ovšem staví do zcela jiného světla - byl propuštěn, jelikož urazil Putina, píší v Rusku.

Tolik let zpovídal politiky v TV... A teď ho vyhodili kvůli sexu. Jde o známé jméno
Foto: hns
Popisek: Televize s monoskopem

Jeden z nejsledovanějších televizních moderátorů ve Spojených státech byl ve středu svým zaměstnavatelem, společností Fox News, propuštěn poté, co došlo ke zveřejnění hned několika obvinění ze sexuálního obtěžování, které proti O`Reillymu vznesly některé jeho kolegyně. 

Bill O`Reilly a jeho zaměstnavatel se ocitli pod ohromným tlakem poté, co deník The New York Times zveřejnil 11. dubna informaci o tom, jak 21st Century Fox a její dceřinná společnost Fox News několikráte kryly svého moderátora tak, že se hned s pěti ženami, které si stěžovaly na nevhodné chování ze strany O`Reillyho, dohodly na odškodnění ve výši 13 milionů dolarů. 

“Od té doby stáhlo více než 50 firem z Fox News své reklamy a mnoho skupin na ochranu práv žen se domáhalo jeho propuštění,” píše The New York Times

“Osud Billa O`Reillyho byl tak čistě v rukou rodiny Ruporta Murdocha, která ovládá společnost 21st Century Fox. V závěru se Ruper Murdoch a jeho sva synové rozhodli na základě důkladného přežkoumání výsledků vyšetřování několika případů sexuálního obtěžování O`Reillyho propustit,” píše NYT.

“Po důkladném a pečlivém přezkoumání všech obvinění se společnost spolu s Billem O`Reillym dohodla na tom, že Bill O`Reilly se na Fox News Channel již nevrátí,” uvedla společnost 21st Century Fox ve veřejném prohlášení. 

Sedmašedesátiletý Bill O`Reilly byl konzervativním televizním moderátorem, který se stavěl do opozice proti tomu, co vnímal jako politicky korektní přístup liberálním médií. Zaměřoval se na produkci programů s nacionalistickou tematikou a často ve svých pořadech otevřeně vyjadřoval  opovržení nad feministkami a jinými hnutími. 

Ruská aféra 

Na začátku února letošního roku Bill O`Reilly během rozhovoru s americkým prezidentem Donaldem Trumpem označil Vladimira Putina za “vraha”. Donald Trumpa na toto prohlášení zareagoval následující otázkou: “A vy si myslíte, že naše země je bez viny?”

Volba slov amerického moderátora se úplně nezalíbila ruskému Kremlu, který dokonce od americké televizní společnosti požadoval omluvu. 

“Prohlášení amerického novináře jsou nepřijatelná a urážlivá. Upřímně řečeno, v takovém případě bychom od dotyčné televizní společnosti očekávali omluvu,” prohlásil několik dní po odvísílání rozhovoru s americkým prezidentem tiskový mluvčí ruské prezidentské kanceláře Dmitrij Peskov. 

“Nyní ruská prezidentská kancelář očekává, že se já, prostý novinář, omluvím Vladovi za to, že jsem ho označil za vraha. V současné době tedy na té omluvě pracuji, může to ovšem nějaký čas trvat. Kremlu bych tedy doporučil, aby jsme se k tomuto tématu vrátili v roce 2023,” posměšně odpověděl O`Reilly na žádost ruského Kremlu.

“Kreml je velmi dobrý a trpělivý. Uděláme si poznámku v kalendáři na rok 2023 a k tomuto tématu se vrátíme,” pokračoval v estrádě mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov. 

Nyní ruský zpravodajský server regnum.ru informuje o tom, že “společnost 21st Century Fox, které náleží kanál Fox News, propustila politického komentátora Billa O`Reillyho, který při únorovém rozhovoru s Donaldem Trumpem urazil ruského prezidenta Vladimira Putina”.

Server Regnum ve svém článku vůbec nezmiňuje okolnosti propuštění amerického moderátora a ve výsledku se tak ruskému čtenáři vše prezentuje tak, že byl O`Reilly propuštěn jen kvůli tomu, že urazil ruského prezidenta. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…