Tomáš Klus hájil lásku a smíření. Chvíli. Pak mu to zase ujelo

15.09.2021 8:54 | Ze sítí

Tomáš Klus se zapovídal s fanoušky skupiny Ortel a zjistil, že vlastně všichni máme žebříček hodnot nastavený stejně, jen žijeme každý v jiné bublině. Hudba a dialog podle něj tyto bubliny dokážou prolomit. Jenže krátce poté zase doporučoval stránku, která autoritativně označuje předsedu vlády za „neschopného chaota“ a viní jej ze zbytečné smrti dvaceti tisíc lidí.

Tomáš Klus hájil lásku a smíření. Chvíli. Pak mu to zase ujelo
Foto: Repro Twitter Hana Kordová Marvanová
Popisek: „Tibeťané“ Martin Bursík, Hana Marvanová a Tomáš Klus

Anketa

Jste pro povinné očkování seniorů proti covidu-19?

26%
71%
hlasovalo: 42409 lidí

Klus se nejprve rozepsal o zážitku, který jej „vystřelil na oběžnou dráhu“. Bylo to setkání s fanoušky skupiny Ortel v rekreačním středisku Sobeňák. Překvapilo jej totiž, že „ortelovci“ fandí současně jeho hudbě, a tak se s nimi dal do řeči. Byl prý překvapen a nakonec mu to vůbec nepřišlo divné.

„Mluvili jsme totiž z očí do očí a rovnou si vyjasňovali prostor a stanoviska, která nás k těm či oněm postojům vedou. Na jejich úpatí jsme našli totožné motivace. Lišily se pouze cesty, jimiž k ideálnímu světu kráčíme,“ sepsal své poznání písničkář.

Všichni prý máme v podstatě stejně srovnané hodnoty. Toužíme po lásce, harmonii, respektu, bezpečí a sounáležitosti. Máme odvahu být sami sebou a cítíme osobní odpovědnost za fungování celku.

Lidé se podle něj liší jen v tom, k jakým patří bublinám na internetu a jaké mají zdroje informací. A to je věc, která se dá změnit.

„Když jsme začali stavět na tom, co máme společné a postupně otevírali palčivá témata v neemotivním dialogu, došlo nám na obou březích, že je potřeba přestat střílet na ty, co stavějí mosty. Že dialog bez touhy zvítězit, je tou nejlepší cestou z rozdělené společnosti,“ uvědomil si dále.

 

 

Měli bychom začít odlišnosti vnímat jako rozdíly a brát je jako jedinečnost. Jako společnou platformu Klus nabídl hudbu, která podle něj nemá žádných předsudků.

Svou touhu po porozumění všem lidem ve společnosti ovšem krátce poté rozněžnělý písničkář zase korigoval. To když sdílel stránku neschopnostzabiji.cz, která má v podtitulu tvrzení „moje maminka mohla žít, kdyby nás neřídil neschopný chaot“.

VÍCE ZDE

Podle této stránky lidé volí Babiše proto, že jej považují za schopného manažera. Ve skutečnosti ale pandemie ukázala, že je to „neschopný chaot“. To je na této stránce oblíbené sousloví.

„Prosté srovnání statistik s okolními zeměmi jasně ukazuje, že žádná jiná vláda za sebou nezanechala tolik mrtvých v přepočtu na obyvatele jako ta Babišova,“ píše se tam s dovětkem, že pokud by v čele naší vlády stál někdo alespoň tak schopný jako v Německu nebo Estonsku, mohlo být ušetřeno až dvacet tisíc životů.

Klus skupinu doporučil jako „naprosto skvělou iniciativu, která nikomu neříká, co má dělat, jen pomáhá nezapomínat“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…