Topkař Chroust: Do politiky se vrací slušnost a odpovědnost

24.11.2021 16:18

Předseda Krajské organizace TOP 09 Liberec Martin Chroust je přesvědčen, že koalice SPOLU a PirSTAN vrátí slušnost a odpovědnost do české politiky. „Cítili jsme bezmoc,“ připomíná také Chroust.

Topkař Chroust: Do politiky se vrací slušnost a odpovědnost
Foto: TOP 09
Popisek: Martin Chroust

„Když jsem se poprvé v těchto volbách účastnil volebních štábů a plánoval průběh kampaně v našem kraji, přišlo mi jako zázrak, že sedím s kolegy z ODS a KDU-ČSL u jednoho stolu, dáváme si kávu a na stole leží jednotlivé návrhy na velice úzkou spolupráci. To, jak celé dlouhé volební období probíhalo a jaký to mělo pozitivní výsledek, by se mělo zapsat do politických dějin velkým písmem,“ píše Chroust.

„Zavřete oči, vraťte se v duchu na demonstraci na Letné, nebo na Staroměstské náměstí. Zkuste si zpětně vybavit, proč jsme se scházeli, kolik práce to dalo a jaké jsme měli pocity z toho, kam se naše země řítí. Cítili jsme bezmoc, ale i tak jsme udělali, co bylo potřeba. A teď? Koalice pěti demokratických sil podepisuje koaliční smlouvu, Petr Fiala bude premiérem a Markéta Pekarová Adamová předsedkyní Sněmovny,“ uvedl Chroust.

„Hnutí ANO – opozice. Hnutí SPD – opozice. KSČM – mimo Sněmovnu. ČSSD – mimo Sněmovnu,“ shrnuje a podotýká, že nyní se vrací slušnost a odpovědnost do české politiky. „Některé změny mohou přijít rychle, ty ekonomické dají velký kus práce a trpělivosti od všech. Naše země není v pořádku a potřebuje značnou dobu na uzdravení,“ uzavřel Chroust.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Odstěhujte se.“ Vzkaz pro Vášáryovou poté, co Xavera málem ušlapal internet

10:05 „Odstěhujte se.“ Vzkaz pro Vášáryovou poté, co Xavera málem ušlapal internet

Kdo rozdmýchal nenávist ve společnosti, která nakonec vedla k atentátu na Roberta Fica? Moderátor a …