Topolánek: ODS míří do záhuby, jak jsem říkal. A pokud jde o mou spolupráci s Klausem...

02.10.2013 7:47

Mirek Topolánek v rozhovoru pro deník Právo vysvětlil, že se nyní do politiky vracet nehodlá. Nemá prý energii neustále všem novinářům vysvětlovat všechny mýty, které se o něm objevují. Jedním z takových mýtů je prý například bájná „toskánská aféra“.

Topolánek: ODS míří do záhuby, jak jsem říkal. A pokud jde o mou spolupráci s Klausem...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mirek Topolánek

Pokud jde o ODS, které téměř osm let předsedal, již dávno prý tušil, kam strana míří. „Už loni na kongresu jsem jasně predikoval vývoj ODS a neomylné zvolení cesty do záhuby,“ říká expremiér. Mnohem lepší by prý nyní bylo, kdyby se objevil nový projekt, integrující celou pravici, a ODS se k němu připojila.

Právě takový projekt prý měl seriózně na mysli exprezident Václav Klaus, a proto mu Topolánek nabídl spolupráci. Jenže se prý k projektu připojila spousta podivných lidí, a proto jej raději ukončili. „Vytratila se esence, podstata nové strany,“ vysvětlil bývalý předseda ODS.

Nyní se prý z návratu do politiky už vyléčil, i díky svému pokřivenému vztahu s médii. „Představa, že bych musel osmdesát procent času vysvětlovat, že jsem neřekl nic proti homosexuálům, že neexistuje něco jako `toskánská aféra` a že nevlastním žádné solární elektrárny, mě děsí,“ ujistil v rozhovoru pro Právo.

Mirek Topolánek

  • BPP
  • Kandidát na prezidenta v roce 2018
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…