Tu máš loktem! Rakouští policisté dostali nakládačku od nigerijského migranta. A potom zjistili něco šokujícího

06.06.2018 15:46

Zvláštní způsob multikulturního obohacení připravil migrant z Nigérie dvěma rakouským policistům. Nakonec ke slovu musely přijít policejní chvaty.

Tu máš loktem! Rakouští policisté dostali nakládačku od nigerijského migranta. A potom zjistili něco šokujícího
Foto: Hans Štembera
Popisek: Rakouská vlajka

Horké chvíle předevčírem připravil jednadvacetiletý muž z Nigérie dvěma policistům v Klagenfurtu, kteří chtěli zkontrolovat jeho doklady. Po předložení dokladu si policisté všimli, že s největší pravděpodobností patří azylová karta někomu jinému. Když nigerijský migrant zaznamenal jejich dohady, reagoval po svém. „Policistu srazil jedním dobře mířeným úderem loktem k zemi,“ píše rakouský deník Kronen Zeitung.

Po útoku na jednoho z dvojice policistů se snažil Nigerijec z místa utéci. To mu znemožnil jeho kolega, když jej udeřil do horní části těla. „Snažili jsme se jej zastavit a co nejrychleji zpacifikovat, cituje deník jednoho z policistů, který dodal, že africký migrant ztratil sebekontrolu a nereagoval na žádnou domluvu. Ke kýženému úspěchu však dlouho nevedly ani pokusy policistů zajistit muže pomocí donucovacích prostředků.

Nigerijský migrant se stával čím dál tím agresivnější a i ve dvou měli policisté plné ruce práci, aby útočníka v jeho počínání zastavili. Vedle přetlačování byli nuceni policisté použít proti agresorovi pepřový sprej. „To muže na chvíli zklidnilo, ale poté pokračoval ve své snaze utéci s ještě větší intenzitou. Situaci jsme dostali plně pod kontrolu až teprve ve chvíli, kdy se nám podařilo mu nasadit pouta,“ říká jeden z dvojice zasahujících policistů.

Vedle cizí azylové karty, u které se však nepodařilo prokázat vlastnictví jiné osoby, také našli strážci zákona u Nigerijce třináct gramů konopí. Muž tak bude obviněn nejenom z falšování úředních dokumentů a napadení policistů, ale také z ilegálního přechovávání drog. Po jeho převezení na nejbližší policejní stanici zjistila policie i další závažné skutečnosti, které muži v dalším průběhu vyšetřování rozhodně nebudou sloužit k dobru.

Na základě výslechu a porovnání otisků v databázi policisté zjistili, že byl na muže nedávno vydán zatykač a on sám již byl několikrát deportován do Itálie. Pokaždé se však vrátil zpátky do Rakouska. Jeho případné odsouzení za poslední sérii přestupků by mu mělo v dalších pokusech zabránit. Jak píše rakouský deník v závěru zprávy o tomto incidentu, oba policisté museli vyhledat lékařské ošetření.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…