Turecko spouští operaci v Libyi. Prý na její žádost

26.12.2019 15:23

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan ve čtvrtečním projevu oznámil, že vyšle vojáky do Libye poté, co o to tato severoafrická země požádala. Parlamentu bude příslušný zákon předložen na jeho lednovém zasedání, informuje ČTK.

Turecko spouští operaci v Libyi. Prý na její žádost
Foto: Archiv
Popisek: Turecký prezident Recep Erdogan

Turecký prezident to oznámil den poté, co ve středu navštívil Tunisko, kde jednal o spolupráci na zajištění klidu zbraní v sousední Libyi. Ve čtvrtek v projevu turecký prezident uvedl, že Tunisko stejně jako Ankara hodlá podporovat mezinárodně uznávanou vládu premiéra Faíze Sarrádže, jež sídlí v Tripolisu. 

„Vzhledem k tomu, že teď máme pozvání (od Libye), přijímáme ho,“ sdělil Erdogan s tím, že parlament bude o vyslání vojáků do Libye hlasovat, jakmile opět zasedne, tedy kolem 8. či 9. ledna. Odkud pozvání přišlo není jasné, jelikož ministr vnitra tripoliské vlády ve čtvrtek novinářům v Tunisu řekl, že Turecko zatím oficiální žádost o vojenskou pomoc od Tripolisu neobdrželo. Tripolis ji ale podle ministra může poslat v případě další eskalace bojů.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…