Ty šmejde! Kalouskovi a jeho přátelům se stala na katolické pouti nepěkná věc

05.07.2018 10:33

Miroslav Kalousek jde do sebe. Někdejší předseda TOP 09 zásobuje své příznivce četnými příspěvky na sociální síti Twitter. Tentokrát jde o Velehrad a zpolitizování celé akce. Někdejší mluvčí KDU-ČSL Alexandra Alvarová sdílela na sociálních sítích fotku brožurky, kterou obdržela na Velehradě. Vyfocený text pochází z dílny Andreje Babiše. Kalousek se ironicky diví, že tam Babiš nepíše o „Kalouskových tunelech“ v případě církevních restitucí.

Ty šmejde! Kalouskovi a jeho přátelům se stala na katolické pouti nepěkná věc
Foto: Tisková kancelář Velehrad
Popisek: Pouť na Velehradě

Miroslav Kalousek sdílel včera odpoledne následující status: „Mí kamarádi z řad duchovních mi tenhle text ukazovali a říkali : ‚Proč tam nepíše, že církevní restituce jsou Kalouskův tunel? Proč neříká, že jsme ČR okradli o 54 miliard, což je jeho oblíbená věta? To fakt ten šmejd nemá žádné zábrany?‘ Nemá, řekl jsem...“

Anketa

Věříte, že za 10 let se naše země bude mít lépe než dnes?

13%
hlasovalo: 9427 lidí

Reagoval tak na fotografii brožurky, která byla k dispozici během Dnů lidí dobré vůle na Velehradě. Kalousek sdílel příspěvek někdejší lidovecké mluvčí Alexandry Alvarové, která dnes žije v Kanadě. Alvarová nedávno vydala knihu o dezinformacích s názvem „Průmysl lži“.

 

Anketa

S odstupem času: Je dobře, že byla zavedena Elektronická evidence tržeb (EET)?

81%
19%
hlasovalo: 11388 lidí

Na Kalouskův tweet se vyrojila řada reakcí. Tomáš Varga je přesvědčen o falešnosti Andreje Babiše. „On by byl schopný dát v kryptě s Kubišem doutníka a pak se venku před kostelem s výkřikem ‚Za Říši, za Vůdce!!!‘ nadšeně sápat po hadici,“ píše.

Letáčky s textem, kterým Andrej Babiš mínil oslovit velehradské poutníky, mají tuto podobu:

Další z diskutujících pod tweetem Miroslava Kalouska citoval staré známé pořekadlo o sviních.

Doktor Balász Komoróczy z Archeologického ústavu v Brně pak srovnává osobnosti Andreje Babiše a Viktora Orbána. Podle něj je Orbán zásadovější, ačkoli jsou oba narcisté.

Uživatel s přezdívkou „Včelka Mája“ to dává Babišovi pořádně „sežrat“.

Dnů lidí dobré vůle na Velehradě se zúčastnil kromě Miroslava Kalouska například také senátor Ivo Valenta. Napsal, že jsou pro něj připomínkou odkazu, který této zemi zanechali svatí Cyril a Metoděj.

Že jsou Dny dobré vůle na Velehradě akcí mnoha podob, ukázal také Jan Wolf, lidovecký radní hl. m. Prahy. Na sociální síti Facebook se pochlubil fotografií s legendárním fotbalistou Antonínem Panenkou.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Korejs

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…