Týden před americkými volbami: Clintonová, Obama a Soros měli dostat balíčky s výbušninou

24.10.2018 18:34

Zahraniční média přinášejí informace o tom, že americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI) zachytil podezřelé balíčky, které obdrželi 44. prezident USA Barack Obama, demokratická prezidentská kandidátka Hillary Clintonová, která prohrála ve volebním klání s Donaldem Trumpem, a americký miliardář a filantrop George Soros.

Týden před americkými volbami: Clintonová, Obama a Soros měli dostat balíčky s výbušninou
Foto: Fanpop
Popisek: Americký prezident Barack Obama

Nebezpečný balíček podle informací médií doputoval jak k Baracku Obamovi, tak k Hillary Clintonové. Clintonová nebezpečnou poštu dostala v úterý pozdě večer. Nebezpečný balíček doputoval i do redakce CNN. Údajně doputoval i do Bílého domu, ale podle agentury Reuters se později ukázalo, že tato informace není pravdivá.

Agentura připomíná, že na začátku listopadu čekají voliče ve Spojených státech volby, které rozhodnou o tom, zda si republikáni podporující Donalda Trumpa udrží většinu v zákonodárném sboru, nebo jestli se kyvadlo posune spíše na stranu demokratů. Volby proběhnou 6. listopadu.

Balíček s bombou dostal také miliardář George Soros, který žije asi deset kilometrů od domu Clintonových a patří mezi podporovatele demokratů.

Bílý dům rozesílání bomb odsoudil. „Tyto teroristické činy jsou opovrženíhodné a ten, kdo je za jejich poslání zodpovědný, bude potrestán v souladu se zákonem,“ uvedla mluvčí Bílého domu Sarah Sandersová. „Tajná služba Spojených států a další bezpečnostní orgány USA případy vyšetřují a přijmou veškerá potřebná opatření k ochraně všech, kteří tito zbabělci takto ohrožují,“ doplnila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové jedou dál. Rychleji, rychleji. Přiznáno a zdůvodněno

8:04 Rusové jedou dál. Rychleji, rychleji. Přiznáno a zdůvodněno

Rusové na Ukrajině dál postupují. Prý je to i kvůli tomu, že nejvyšší vojenský velitel ukrajinské ar…