U Egypta zmizelo letadlo, asi spadlo do moře. V kabině byl cítit kouř

19.05.2016 7:10

Jeden z letounů egyptské letecké společnosti Egypt Air letící na trase z Paříže do Káhiry zmizel z radarů. Podle prozatím nepotvrzených zpráv hlásil pilot před ztrátou kouř v pilotní kabině. Mluvčí egyptské agentury civilního letectví Iháb Raslan novinářům sdělil, že stroj se nejspíše zřítil do moře. Na palubě mělo být 69 lidí.

U Egypta  zmizelo letadlo, asi spadlo do moře. V kabině byl cítit kouř
Foto: archiv
Popisek: Boeing RC-135V Rivet Joint 64-14846 Electronic Intelligence Aircraft - ilustrační foto

Podle ČTK startovalo letadlo z Paříže ve středu zhruba hodinu před půlnocí. Když se letoun nacházel asi 16 kilometrů v egyptském vzdušném prostoru, ztratili s ním letečtí dispečeři spojení. Bezprostředně poté odstartovaly egyptské a řecké pátrací letouny, které jsou ale prozatím v hledání neúspěšné.

Na palubě letadla se má nacházet padesát devět cestujících a deset členů posádky. Letištní personál se obává, že v současné době už letoun musel vyčerpat veškeré palivo.

ČTK připomíná, že loni v říjnu se na Sinajském poloostrově zřítil ruský letoun, na jehož palubě zahynulo 224 lidí. K útoku se přihlásila egyptská větev teroristické organizace Islámský stát. Letos v březnu bylo zase uneseno letadlo společnosti Egypt Air na Kypr. Únosce, který je vězněn na Kypru, byl podle úřadů psychicky nevyrovnaný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…