Ukončení jednání ANO a ČSSD očima Komárka: Hamáček Babiše vydíral, tak s ním vyrazil dveře

07.04.2018 21:11

Bývalý komentátor Mladé fronty Dnes a bývalý poslanec za hnutí ANO Martin Komárek natočil na Youtube.com krátké video, ve kterém se rozhodl po svém vysvětlit, proč vládní jednání ANO a ČSSD jsou nenávratně pryč a proč podle něj premiér v demisi Andrej Babiš nakonec vyrazil se „socanem“ dveře. „Politický postoj Hamáčka – morální hnus a politická realita,“ řekl komentátor.

Ukončení jednání ANO a ČSSD očima Komárka: Hamáček Babiše vydíral, tak s ním vyrazil dveře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Komárek

„Mluvící hlavy vám teď vykládají, kdo zavinil krach jednání mezi Babišem a Hamáčkem. Povím vám, jak to je doopravdy. Mluvící hlavy vycházejí jednak ze svých předsudků, a z toho, co řekli účastnící jednání na kameru. Ale řeknu vám tajemství, co se řekne po jednání na kameru, neodráží jejich průběh, ale o průběhu přímo dezinformuje,“ zahájil Komárek své video.

Důvod, proč to mezi ANO a ČSSD nakonec neklaplo, je podle komentátora ten, že voliči rozdali karty pro politiky blbě. „Jeden velkej se s osmi malejma prostě neporovná. Babiš je člověk obchodu a vždy vede jednání s touhou se dohodnout,“ zdůraznil s tím, že dohodnout se tak, aby to bylo výhodné pro něj, ale aby ani jeho partner nezůstal bit.

Komárek poukázal hlavně na to, že Babiš dokáže během jednání měnit postoje, strategii a taktiku, je prý také velmi rychlý – a totéž očekává i od svých soupeřů či budoucích kolegů. „Když je dohoda na stole, tak ji dodržuje a nemodifikuje. Jenže v tomhle u Hamáčka nenašel podobný přístup a rovného partnera a určitě si řekl, že se nenechá vydírat,“ je přesvědčen Komárek, podle něhož si to řekl ze dvou důvodů, kterým je jednak Hamáčkův špatný politický postoj – z minima vytlouct maximum – a pak spolu vládnou, ač si to nezaslouží. „To je morální hnus a politická realita,“ dodal.

Jako druhý důvod Komárek uvedl to, že Babiš zkrátka „socana“ zná. „Ve Sněmovně proti Babišovi udělali socani všechny podrazy, co lze, včetně osobních útoků. Navíc je premiér podezírá i z toho, že na něj zpunktovali to Čapí hnízdo,“ uzavřel s tím, že kvůli tomu je Babiš vůči sociálním demokratům velmi ostražitý. ČSSD by podle Komárka musela přijít s něčím rozumným, velice vstřícným a spravedlivým, což se jim zjevně nepovedlo.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Eurovizi vyhrál nebinární Švýcar, Ukrajina třetí. Protesty proti Izraelce neustávaly

8:23 Eurovizi vyhrál nebinární Švýcar, Ukrajina třetí. Protesty proti Izraelce neustávaly

Mezinárodní písňovou soutěž Eurovize (Eurovision Song Contest) pro rok 2024 vyhrálo Švýcarsko, které…