Úlehla prosazoval návrh, který mu sepsali solárníci. Prý to byli "ti poctiví"

14.02.2013 20:38

Poslanec ODS Tomáš Úlehla naštval své kolegy tím, že se snažil do zákona o odpadech propašovat úlevu pro podnikatele v byznysu solárních elektráren. Chtěl, aby se nemuseli starat o ekologickou likvidaci solárních panelů, které dosloužily. Svůj návrh hájil pro server iDNES.cz.

Úlehla prosazoval návrh, který mu sepsali solárníci. Prý to byli "ti poctiví"
Foto: ods.cz
Popisek: Poslanec za ODS Tomáš Úlehla

"Já jsem přesvědčoval klub ODS, já jsem rozdal pozměňovací návrh, který mi přinesli těsně před projednáváním ve druhém čtení, kdy se načítají pozměňovací návrhy, zástupci asociace, ve které jsou sdruženi poctiví provozovatelé solárních technologií," řekl serveru iDNES.cz Úlehla.

Ve chvíli, kdy jeho stranický kolega, ministr životního prostředí Tomáš Chalupa varuje, že příliš štědře nastavená pravidla pro podporu fotovoltaiky mohou daňové poplatníky vyjít až na bilion korun, si Úlehla návrh od solárníků vzal, osvojil si ho a předložil. Ale vlastní strana a pak i Sněmovna se od snahy poslance dát majitelům solárních elektráren další úlevu distancovala. Návrh neprošel.

"Spoléhám na určitou soudnost v Senátu. Počítám, že se to znovu dostane na pořad jednání," věří Úlehla, že návrhu se při projednávání zákona o odpadech ujme některý ze senátorů. Návrh, jímž chtěl provozovatele fotovoltaiky zbavit povinnosti postarat se o ekologickou likvidaci solárních panelů, které už dosloužily, Úlehla hájí tím, že tuto povinnost by podle něj měli mít výrobci těchto panelů a ne provozovatelé.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

17:30 Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

Po zrušené akci ve Starém Plzenci vystoupil právník Ondřej Dostál, číslo 2 na europarlamentní kandid…