Nejdrsnější útok na Zemana: Divadelní hra o primitivním individuu

11.11.2013 10:01

Miloš Zeman se za své počínání dočkal divadelní hry, která pojednává o jeho prezidentování. Jde o velice tvrdý útok na hlavu státu. Autoři zesměšňují Zemanovo pití alkoholu nebo jeho urážení novinářů. Z odmítavé reakce veřejnosti prý strach nemají. Server Aktuálně.cz uvádí, že premiéra představení Miloš Ubu aneb… málem králem bude večer ve foyer Nové scény Národního divadla.

Nejdrsnější útok na Zemana: Divadelní hra o primitivním individuu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman a a darovaný sekvojovec obrovský

Autorem politické grotesky je novinář Ondřej Formánek a Tomáš Svoboda z Divadla pod Palmovkou, který má na kontě sérii představení Blonďatá bestie vycházející z odposlechů Kristýny Kočí. Jak název napovídá, představení je inspirováno absurdním dramatem Alfreda Jarryho Král Ubu. "Vybrali jsme si hru, která adoruje pažravost primitivního individua a našli jsme paralelu s naší současnou hlavou státu," přiznává Svoboda.

Inscenace prý zaznamenává vstup Miloše Zemana do prezidentské volby i jeho počínání ve funkci, včetně instalace úřednické vlády. Divadelníci na scéně například vaří "rusnočku" o patnácti ingrediencích. "Každý idiot ví, že dobrotu z odborníků ti Češi sežerou vždycky. Mohou se po ní utlouct. Doslova. Proto si ji dávají už potřetí," vysvětluje nad hrncem Miloš Ubu.

Matku Ubu prý ve hře nahradí Zemanův někdejší spojenec Miroslav Šlouf. Na přetřes přijde i Andrej Babiš a jeho hnutí ANO a Tomio Okamura nebo Zemanovo spojení s kmotrem Františkem Mrázkem.

Prezident úřadu neprokazuje úctu, a to je důvod udělat si z toho legraci

Server Aktuálně.cz píše, že už ze scénáře je prý jasné, že divadelníci si servítky neberou. Otevřeně zesměšňují Zemanovo pití alkoholu nebo jeho urážení novinářů. Z odmítavé reakce veřejnosti strach nemají. "Já doufám, že to vyvolá kontroverze. Politický kabaret je veskrze provokativní. Kdybych říkal, že se kontroverze bojím, byl bych blázen," tvrdí Svoboda.

"Jestliže sám prezident tomu úřadu neprokazuje vůbec žádnou úctu svým chováním, je to důvod udělat si z toho legraci i v takto vyhroceném představení," domnívá se Svoboda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…