Umělec Jan Kraus se rozpovídal o genderu: Já se taky někdy cítím ženou

31.10.2019 17:27

Moderátor Jan Kraus se de facto vysmál problematice fluid genderu. A to ve své Show Jana Krause. Dokonce uvedl, že se někdy cítí jako žena.

Umělec Jan Kraus se rozpovídal o genderu: Já se taky někdy cítím ženou
Foto: Nejvic.info
Popisek: Moderátor a herec Jan Kraus

Úvodem se Kraus vyjádřil k tomu, že měl občas nemístné poznámky ke kampaním, jako je otázka MeToo. Podle jeho slov to bylo právě kvůli tomu, že učinil objev. „Nedávno byl dokonce pojmenován v Oxfordském slovníku, už je to jako terminus technikus – gender fluid, tedy plující pohlaví nebo orientace,“ sdělil Kraus a přiznal se, že zjistil, že to je on. 

Někdy se tak cítí mužem, někdy ženou. „Může se to měnit během dne nebo je to rozdílné. Já jsem vlastně zjistil, že vždy, když okukuju ženy nebo se jich chci dotýkat, tak to dělám jako žena. Prostě se tak cítím. Koukám se, co mají holky na sobě, abych si to taky pořídila,“ dodal Kraus.

Mezi muži se pak cítí jako muž. Podle jeho slov je coming-out, který uskutečnil, důležitý. „Kdyby se objevilo cokoliv z mé minulosti a někdo někdy říkal, že jsem někoho obtěžoval – vždycky ženu jako žena, ale když jsem byl mladý, tak to nebylo pojmenované, proto jsem v tom tápal,“ uzavřel Kraus.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…