Únik e-mailů Clintonové a podíl Rusů na zvolení Trumpa. Nová a zásadní informace

15.12.2016 15:07

Bývalý velvyslanec Velké Británie v Uzbekistánu a blízký spolupracovník zakladatele serveru WikiLeaks Juliena Assange Craig Murray tvrdí, že za zveřejněním Clintonových e-mailů není Moskva, ale „znechucení členové Demokratické strany“.

Únik e-mailů Clintonové a podíl Rusů na zvolení Trumpa. Nová a zásadní informace
Foto: donaldjtrump.com
Popisek: Donald Trump

Murrayho tvrzení se objevilo v tiskové zprávě Daily Mail. Bývalý velvyslanec Velké Británie letěl v září letošního roku do Washingtonu, kde měl převzít utajené materiály.

Sám někdejší diplomat uvedl, že balíček s dokumenty převzal v lese nedaleko od Americké univerzity ve Washingtonu. „Žádný ze zveřejněných e-mailů nepochází od Rusů,“ sdělil Murray britskému deníku. „Zdroj měl k informacím legální přístup. Jednalo se o ‚inside job‘,“ dodal Murray.

Bývalý britský velvyslanec rovněž objasnil motivy zdrojů, které informace zveřejnily. „Byli znechucení zkorumpovaností Nadace Hillary Clintonové a neférových praktik použitých v boji proti Berniemu Sandersovi.“

Anketa

Které organizace jsou v Česku nejprospěšnější?

6%
68%
hlasovalo: 5996 lidí
Britský deník Daily Mail ve zprávě zmínil, že byl Murray uvolněn ze svého diplomatického postu z důvodu „závažného pochybení“.

Ve středu přišla z Bílého domu zpráva o tom, že Trump si byl „zjevně vědom“ toho, čeho se Rusové v jeho prospěch dopouštěli. Prezidentská administrativa se nicméně uchýlila k nečinnosti, jelikož by „Spojené státy v totální kybernetické válce proti Rusku riskovaly více než ruská strana.“

Nově zvolený prezident Donald Trump viní dosavadní prezidentskou administrativu a liberální tisk z toho, že se pouze snaží pošpinit jeho volební vítězství. „Neexistuje naprosto žádný důkaz pro to, že byl volební proces jakkoli ovlivněn z vnější, ať už z Ruska, či odkudkoli jinud.“

Manažerka Trumpova týmu Kellyanne Conwayová již stihla obvinit zaměstnance tajných služeb z toho, že spojili síly s liberálními médii a společně se pokouší zvrátit výsledek prezidentských voleb.

„Takové praktiky by nás měly všechny znepokojovat,“ sdělila reportérům kanálu Fox News.

Představitelé Demokratické národní komise mají na celou věc ovšem docela jiný názor. Moskva dopomohla Trumpovi k vítězství, ten nyní na oplátku do pozice ministra zahraničí nominoval ředitele Exxon Mobil.

„Není tak složité si to všechno spočítat; Rusko ovlivnilo výsledek prezidentských voleb v USA s úmyslem domoci Donaldu Trumpovi k vítězství. Nyní musí Trump svůj dluh splatit. Učinil tak jmenováním naftaře Tillersona do pozice šéfa americké diplomacie,“ míní DNK.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

19:45 „Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

Láska je jako mír, musíme za ni bojovat, prohlásil slovenský premiér Robert Fico (Směr) na bratislav…