Uprchlíci mohou napomoct odchodu Velké Británie z EU, hlásí rozhlas

04.10.2015 7:11

Britské konzervativce, kteří od léta znovu vládnou, čeká sjezd v Manchesteru. Podle informací Českého rozhlasu bude hlavním tématem možný odchod ostrovního království v EU. Obavy z uprchlíků, kteří se v nemalých počtech snaží dostat pod ochranu britské koruny, mohou napomoci tomu, aby Britové řekli konci v EU ano.

Uprchlíci mohou napomoct odchodu Velké Británie z EU, hlásí rozhlas
Foto: archiv
Popisek: Britský premiér David Cameron

Euroskeptici ve Velké Británii už delší dobu volají po uspořádání referenda o odchodu Velké Británie z Evropské unie. Stávající premiér David Cameron doposud referendum sliboval, ale dosud s definitivní platností neoznámil, kdy se odehraje.

Po sjezdu konzervativců v Manchesteru ale může být všechno jinak. Premiér totiž musí udržet stranu pohromadě, aby se mohl spolehnout na většinu v britském parlamentu. Po květnových volbách sice ve straně panuje „příměří“, ale to nemusí vydržet věčně.

Cameron možná oznámí nejen termín konání referenda, ale může dovolit svým ministrům, aby v kampani před referendem aktivně vystupovali proti členství Velké Británie v EU. Členy strany bude premiér informovat o tom, jak se mu daří v Bruselu vyjednávat o změnách unijních smluv. „Uprchlická krize zvýšila pravděpodobnost, že by Britové skutečně mohli řady Evropské unie opustit,“ informuje ČRo.

Stojí za pozornost, že europoslanec Jan Zahradil, první místopředseda ODS, vidí v britském vyjednávání velkou příležitost i pro Česko, protože britským politikům teď prý nejde o získání nějaké výjimky pro Velkou Británii, ale o celkovou změnu fungování EU.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…