Útok na Bakalu, který podpořil Zeman: Zapojí se i šéf mocného úřadu. A Erik Best dodává...

19.08.2015 11:21

Kauza bývalých bytů OKD pokračuje. Včera totiž prezident Miloš Zeman přijal slovenského miliardáře a majitele společnosti Arca Capital Pavola Krúpu, který chce pomoci nájemníkům bytů OKD. Hlava státu jej v jeho snaze podpořila. Navíc se Zeman také sešel s předsedou ÚOHS Petrem Rafajem, který na Krúpův podnět celou událost prošetří. Uvedl to dnešní deník Právo.

Útok na Bakalu, který podpořil Zeman: Zapojí se i šéf mocného úřadu. A Erik Best dodává...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Uhlobaron Zdeněk Bakala

Před několika dny totiž podnikatel Zdeněk Bakala prodal svůj podíl ve firmě RPG Byty společnosti Round Hill Capital. 43 tisíc bývalých bytů OKD tak změnilo majitele. Bakala tím porušil závazek privatizační smlouvy, ve kterém slíbil, že v případě prodeje bytů budou nejprve nabídnuty nájemníkům za netržních podmínek. 

Krúpa již požádal o nápravu škody premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD), který privatizační smlouvu tehdy jako ministr financí schválil. Tato žádost je zatím bez odpovědi. Krúpa se netají tím, že nebude-li česká politická scéna konat, vyzve nájemníky k demonstracím a sám podá trestní oznámení. 

Setkání hlavy státu s Rafajem okomentoval následně na svém facebookovém profilu americký novinář Erik Best. „Petr Rafaj z ÚOHS je v bryndě kvůli bytům OKD. Dluží Zemanovi za znovujmenování, ale Pokornému/Sobotkovi za jmenování. Bude si chtít OKD vysedět,“ podotkl.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…