Útok na ČT. Je to prý vřed

18.11.2015 12:35

Člen ODS a bývalý místopředseda Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Petr Štěpánek se na serveru Neviditelný pes zamýšlí nad fungováním veřejnoprávní České televize. „Proboha, proč si my, daňoví poplatníci, voliči, občané, platíme něco, co nám jen a jen škodí?“ otázal se.

Útok na ČT. Je to prý vřed
Foto: Archiv P. Štěpánka
Popisek: Petr Štěpánek

Následně poukázal na zákon o České televizi, kde je definováno, že hlavním úkolem veřejné služby je poskytování objektivních, ověřených, ve svém celku vyvážených a všestranných informací pro svobodné vytváření názorů.

„Česká televize ovšem dlouhodobě nic takového nedělá. Její zpravodajství a publicistika nejsou ani objektivní, ani vyvážené, ani všestranné. Česká televize dlouhodobě funguje jako hlásná trouba jedné názorové skupiny a jednoho jediného ‚správného‘ názoru. Kterého? Eurounijního neobolševismu,“ konstatuje Štěpánek.

Hrdelním zločinem jsou podle Štěpánka Zprávičky vysílané na dětském kanále :D. Jimi prý veřejnoprávní televize doslova przní nevinné dětské duše.

„Selhává ovšem nejen Česká televize, ale i její kontrolní a regulační orgány, jimiž jsou Rada České televize a Rada pro rozhlasové a televizní vysílání. Namísto toho, aby zastupovaly zájmy všech občanů a poplatníků a vedly tuto veřejnoprávní instituci k dodržování a naplňování zákona, pod lavinou veřejné kritiky vytvářejí okolo České televize spíše obranný val. V posledku selhává i Poslanecká sněmovna, které se obě rady ze své činnosti zodpovídají,“ nebere si servítky Štěpánek.

A přináší i možnosti, jak s ČT naložit. „Českou televizi zrušit! Bez náhrady,“ představuje nejradikálnější řešení. Ale sděluje i to méně radikální: „Českou televizi nemilosrdně reformovat. Zeštíhlit a otevřít názorům celého názorového spektra,“ podotkl s tím, že v každém případě je však nutné změnit způsob jejího financování. „Televizní (koncesionářské) poplatky jsou reziduum dávné minulosti, ve skutečnosti je to jen další daň, navíc daň silně regresivní. Nejvíce – vzhledem k výši svých příjmů – paradoxně platí ti nechudší,“ uvedl.

„Druhým vředem na těle naší současnosti je ona šílenost, ve kterou se zvrhla tzv. občanská společnost, konkrétně to, čemu se říká neziskovky. Ale prosím nepaušalizovat a nezaměňovat! Nemám na mysli všechny ty vpravdě bohulibé aktivity spousty normálních lidí, kteří se srdcem na dlani a za své vlastní peníze pomáhají svým bližním. Oním vředem jsou politizující neziskovky, parazitující na veřejných rozpočtech,“ pokračuje ve své kritice Štěpánek.

„Aktivistické politické bojůvky, kterým se v rozporu s veškerou logikou stále říká nevládní, jsou ve skutečnosti přisáté právě na vládu, ministerstva a obecně na veřejné rozpočty. Za peníze nás všech ovšem provozují aktivity, jež stejně jako výše zmiňovaná Česká televize podporují pouze úzkou část názorového spektra,“ konstatuje Štěpánek a poukazuje na to, že stejně absurdní je i údajná neziskovost oněch neziskovek.

Původní text ZDE.

„Jistě, dle teorie skutečně nevytvářejí to, čemu se v ekonomii říká zisk, to ovšem neznamená, že konkrétní peníze, chcete-li zisk, nekončí v kapsách zcela konkrétních lidí, ve skutečnosti politizujících aktivistů. Dodejme ovšem: Naše peníze! Peníze nás daňových poplatníků!“ rozčílil se občanský demokrat. A radí politickým stranám, aby si do volebních programů daly, že odstavení všech těch hatefree, gender, klima, homo, environ, atd., atd. darmožroutů od vládních cecíků bude požehnáním pro veřejné rozpočty i pro demokracii.

„Nejdůležitější a nejzásadnější politický střet dnes probíhá na linii zachování Evropy v její tradiční podobě. To je pomyslná první fronta. Uvědomíme-li si ale, že právě propagandistická média a zdegenerované politizující neziskovky dnes tvoří nedílnou součást politických šiků, hrozících rozvrátit náš tradiční svět, pak je otevření druhé (mediální) a třetí (antiNGO) fronty stejně důležité jako nasazení v první bojové linii,“ uzavírá Štěpánek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…