Útoky liberálních primitivů. Zuřivá nenávist Bakaly. Hodí se i zlatokopka Petra. Jiří Vyvadil má exkluzivní informace o „kauze Paroubek“

06.09.2018 21:04

Živý zájem médií vzbuzuje v poslední době bývalý premiér Jiří Paroubek. Nejen svou senátní kandidaturou v Ostravě, ale především svými soukromými peripetiemi, které mainstreamová média s chutí rozmazávají. Právník a bývalý senátor Jiří Vyvadil ale Paroubkovy odpůrce varuje. Takováhle kampaň může podle něj Paroubkovi spíše prospět.

Útoky liberálních primitivů. Zuřivá nenávist Bakaly. Hodí se i zlatokopka Petra. Jiří Vyvadil má exkluzivní informace o „kauze Paroubek“
Foto: Archiv PL
Popisek: Jiří Paroubek ve studiu PL TV

Jiří Vyvadil upozorňuje i na velmi podivnou roli Paroubkovy exmanželky, která najednou začala šířit informace o nelegálních příjmech bývalého premiéra, které prý „náhodou“ odhalila ve společné domácnosti.

Když si v poslední době otevře člověk Blesk, Dnes, Právo, Lidovky a z portálů zejména Aktuálně.cz, trvale se z nich linou jako v pásové výrobě útoky na jednoho jediného kandidáta do Senátu. Je jím Jiří Paroubek. Pomalu to vypadá, že už nikdo jiný do Senátu nekandiduje. A liberální novináři všech deníků, často i týdeníků i portálů až freneticky tleskají smyšlenkám Petry Paroubkové o tajných fondech a penězích v jeho trezoru.

Vždycky, když liberálové takto útočí, nastává v této zemi u volební urny pravý opak, ať u té určené volby prezidentské, poslanecké a může být i senátorské. A ať se jejich sympatizanti na mě nezlobí, ale platí to stejně tak pro Miloše Zemana, Andreje Babiše, tak i pro Jiřího Paroubka. Jsou každý jiný, ale ať si to přejí, či nepřejí, spojuje je odpor a někdy i nenávist liberálů. Zeman s Babišem samozřejmě dnes v té nenávisti liberálů a bakalovců vedou. Kdysi ale vedl Jiří Paroubek. Jen si vzpomeňme na Kubiceho zprávu či masivní vajíčkové útoky tisíců liberálních aktivistů proti Paroubkovi a jeho ČSSD.

JUDr. Jiří Vyvadil

  • BPP
  • No, budeme trpět, ale udělali jsme si to sami.

A tak vcelku triviální tvrzení Petry Paroubkové o nelegálních příjmech zaplňuje téměř denně už po několik týdnů média z Bakalova portfolia, jež obratem s velkou ochotou přebírají i ostatní liberální periodika a portály.

Odpovídá obvyklé formě, že teprve na konci článku, kdy předtím prakticky ve všem novináři přitakají smyšlenkám Petry Paroubkové, se jaksi mimochodem konstatuje, že Hana Vrbová z Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 5 konstatovala: „Mohu potvrdit, že se paní Paroubková v pátek zúčastnila podání vysvětlení u policie. V žádném případě ale nebyly zahájeny úkony trestního řízení.“

Že je tím obsah podezření zjevně minimálně vyvrácen, už liberálové neřeknou.

Motivace Petry Paroubkové mohou být různé.

Samozřejmě na prvním místě jde o peníze. Vypořádání majetku  neproběhlo a Petra Paroubková by nejraději podojila svého manžela co nejvíce. Mimochodem, viděl jsem i dopis jejího právního zástupce Jiřímu Paroubkovi, že Paroubková ukončí útoky a podpoří Jiřího ve volební kampani, pokud dojde k vypořádání podle jejích představ (a ty byly konkretizovány). No přátelé, jestli toto není vydírání, tak nevím?

Ale dál. Já sám jsem pokládal Petru za zlatokopku, ale nejen ve smyslu finančního zajištění, ale i společenského. Paroubek jí samozřejmě zajistil slušný život. Ale hlavně – a to bylo pro ní podstatné – světlo kamer, novinářů, věhlas. Možná ještě tak dva roky po jeho odchodu z jeho předsednictví v ČSSD snila, že se Jiří dostane znovu na vrchol a ona s ním. Ale najednou to nevycházelo a sen o obnoveném věhlasu se rozplynul. A tady už se postupně přesouvám k další motivaci, která souvisí jak s možnou touhou po penězích, tak i politikou.

Mimo vší pochybnost podle průzkumu, který mám k dispozici, má Jiří Paroubek silnou naději na vítězství ve svém senátorském obvodu. A tomu nepochybně by rádi zabránili ti členové vedení ČSSD, kteří se soustavně bránili jak jeho kandidatuře v poslaneckých volbách, tak jeho návratu do ČSSD, tak i jeho kandidatuře na stranické kandidátce ČSSD. To není bezvýznamná skupina. Chovanec, Štěch a spol. jsou nepochybně silní soupeři. Mimochodem, přejí si rovněž, aby ČSSD odešla z vlády a čekají na příležitost, jak to Hamáčkovi vytmavit.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Představa, že by Paroubek uspěl, je pro ně naprosto nestravitelná. Už teď vidíme, že je v podstatě vnímán jako rozhodující kandidát za ČSSD v celých těchto volbách. O nikom jiném se za ČSSD ani nemluví. Představa, že by vyhrál, by nepochybně oživila úvahy, zda se nemá do ČSSD vrátit, protože nepochybně ČSSD jinou tak výraznou osobnost, která by byla s to se jako rovný s rovným střetávat s Andrejem Babišem, nemá.

Nepodceňoval bych ani zájem Zdeňka Bakaly a jeho stoupenců. Jak známo, Paroubek kandiduje v Ostravě. To, co provedl Bakala nájemcům domů OKD, bude trvalým výsměchem spravedlnosti. Jiří Paroubek zadal zpracovat svým advokátům podat trestní oznámení na tohoto šejdíře pro nesplnění veřejného příslibu nabídnout prodat za výhodnou cenu těm nájemníkům z více než 43 000 bytů OKD, kteří o to budou mít zájem. A nezapomeňme také, že Bakalovi dlouhodobě pomáhá firma Bison & Rose, jejíž představitel je ostatně jeho tiskovým mluvčím. Ano, ta mediální firma, která intenzivně spolupracovala s Milanem Chovancem coby statutárním místopředsedou, o kterém již byla řeč.

Komunální volby i volby do Senátu jsou občany vnímány jako volby druhého řádu, ale v některých volebních obvodech jde o tak výrazné osobnosti, že to bude jiskřit.

Pokud se týče útoků na Jiřího Paroubka, možná se bude na mne zlobit, ale řeknu: Jen houšť a větší kapky.

Útoky primitivů a liberálních zvlášť, vždy toho, na koho se útočí, v Česku posilují.

Zeman, Babiš či Paroubek jsou v podstatě z hlediska tohoto úhlu pohledu na jedné lodi.

Čím tvrději liberálové budou na Paroubka útočit, tím větší má naději na úspěch.

A v Ostravě zvlášť.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Vyvadil

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…