Už nelze mlčet. O soužití s muslimy se teď začne psát pravda, zní Švédskem

19.01.2016 8:12

Až silvestrovské události v německém Kolíně nad Rýnem rozhýbaly informace o soužití s migranty ve Švédsku. „Teď už to můžeme říci, zní ve Švédsku. Otevírají se Pandořiny skříňky soužití s přistěhovalci,“ píše dnešní vydání MF Dnes.

Už nelze mlčet. O soužití s muslimy se teď začne psát pravda, zní Švédskem
Foto: Peter Števkov
Popisek: Imigranti ve stanici Keléti

Když se totiž začala vířit diskuze kolem aféry sexuálního obtěžování přistěhovalci a žadateli o azyl v Kolíně nad Rýnem, ukázalo se, že podobná aféra se stala ve Švédsku. Jen byla dokonale utajena. Odehrála se totiž na posledních dvou ročnících stockholmského festivalu pro mládež. 

A zřejmě je tak konec švédské přívětivosti vůči migrantům. Navíc stoupají i preference protiimigrantské strany Švédští demokraté. Politici si tak jsou vědomi toho, že vstřícná politika musí skončit. Země loni přijala přes 160 tisíc uprchlíků, což je v přepočtu na obyvatele nejvíc v Evropě. 

„Úřady jen velmi neochotně mluvily o nadprůměrné kriminalitě přistěhovalců. Negativní zprávy, které se jich týkaly, zametaly ve spolupráci s ‚politicky korektními‘ novinami pod koberec,“ píše švédská mutace zpravodajského serveru The Local. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové coby osvoboditelé v Evropě končí. Ivan Hoffman o přepisování dějin

17:00 Rusové coby osvoboditelé v Evropě končí. Ivan Hoffman o přepisování dějin

POHLED IVANA HOFFMANA Generace, která zažila druhou světovou válku, vymřela, a s ní se poroučela i h…