Už to jede: Výsledky jsou tu. Zeman zatím brutálně vede

13.01.2018 14:22

V čele průběžných výsledků prezidentských voleb se od počátku usadil aktuální prezident Miloš Zeman. Po sečtení necelého procenta hlasů jeho zisk přesáhl čtyřicet procent a na druhého Jiřího Drahoše si udržuje náskok kolem dvaceti procent.

Už to jede: Výsledky jsou tu. Zeman zatím brutálně vede
Foto: Hanka Brožková - KPR
Popisek: Prezident Zeman se vítá s Robertem Ficem

Necelých půl hodiny po uzavření volebních místností začaly chodit první výsledky prezidentských voleb. Od počátku se v čele žebříčku suverénně usadil úřadující prezident Miloš Zeman. Jeho zisk se pohyboval okolo 40 procent.

Na druhém místě se objevil Jiří Drahoš se ziskem kolem dvaceti procent. Na třetí místo se překvapivě vyšvihl podceňovaný Marek Hilšer se ziskem přesahujícím 12 procent a rovněž soupeře Michala Horáčka s velmi podobným ziskem.

S odstupem za nimi se na pátém místě usadil Pavel Fischer mezi 8 a 9 procenty. Až za ním se ziskem pod 5 procent Mirek Topolánek, označovaný za spolufavorita voleb.

Trojlístek Petr Hannig, Jiří Hynek a Vratislav Kulhánek byl od počátku na posledních místech se ziskem necelého jednoho procenta hlasů.

Po první hodině sčítání hlasů je stále jasnější, že do druhého kola přímé volby prezidenta postoupí Miloš Zeman, který pravděpodobně nezvítězí v prvním kole voleb, jak si přáli jeho největší fanoušci.

Po sečtení asi 20 procent odevzdaných hlasů dokázal prezident Zeman získat 43 procent hlasů. Jiří Drahoš končí zatím druhý n pásce se ziskem 24 procent hlasů. Tito dva pánové by tedy mohli postoupit. Třetí zůstává Pavel Fischer s necelými devíti procenty. Těsně za ním zůstávají Marek Hilšer a Michal Horáček.  Za těmito pány zůstává Mirek Topolánek, který prozatím nedosáhl ani 4 procent hlasů.

Čísla Mirka Topolánka se nijak nemění ani po sečtení 30 procent hlasů. Nijak významně neposilují ani další kandidáti jako Petr Hannig, Vratislav Kulhánek, a Jiří Hynek. Vratislav Kulhánek nemá po sečtení třiceti procent, ani půl procenta hlasů, Petr Hannig upoutal šest desetin procenta voličů. Jiří Hynek, kterého nominovali realisté Petra Robejška si poio sečtení asi 30 procent hlasů voličů získal pozornost asi 1,2 procenta lidí.

Po sečení více než 50 procent hlasů si jednotliví kandidáti stáli následovně. Miloš Zeman má přibližně 41 procent hlasů, zatímco Jiří Drahoš posílil, prozatím n úroveň 25 procent hlasů. Třetí zůstává Pavel Fischer, kterému vyjádřilo důvěru takřka 10 procent voličů. Michal Horáček zůstává až čtvrtý s necelými 9 procenty. Podobně si stojí Marek Hilšer. Marek Topolánek zůstává na přibližně 4 procentech hlasů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: jav

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Magdo Vášáryová, tak se vám to líbí?“ Ivan Vyskočil se neudržel. Za atentát na Fica účtuje

5:00 „Magdo Vášáryová, tak se vám to líbí?“ Ivan Vyskočil se neudržel. Za atentát na Fica účtuje

NEDĚLNÍ RÁNO S IVANEM VYSKOČILEM „Atentát na slovenského premiéra. Šokující zpráva! Média podsouvají…