V ČT si dělají, co chtějí, řekl Okamura a navrhl, jak „naší – vaší“ TV přistřihnout křídla

17.09.2017 21:25

Hostem Luboše Xavera Veselého v Pressklubu na Frekvenci 1 byl předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomio Okamura. Samozřejmě tak nechyběla témata migrační krize a islámu.

V ČT si dělají, co chtějí, řekl Okamura a navrhl, jak „naší – vaší“ TV přistřihnout křídla
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

„Lidé mi nejčastěji říkají, že dochází na má slova, kdy jsem léta upozorňoval na migrační vlnu. Jako jediný jsem před pěti šesti lety varoval před islámským radikalismem,“ sdělil Okamura úvodem. Podle svých slov jezdí mezi lidi každý týden. „Pět set lidí mě vždy pochválí, jeden až dva mi řeknou, že jsem populista nebo xenofob. Takže toto je nejčastější negativum, které slýchám,“ podotkl.

Okamura pak také sdělil, že jeho strana prosazuje referendum o vystoupení z Evropské unie. „Občané by se měli sami rozhodnout o své budoucnosti. Ztratili jsme suverenitu. Jsme pod totálním diktátem,“ míní v této souvislosti Okamura. „V současné době už 80 % zákonů jsou zákony, které jsou nařízené z Bruselu,“ zdůraznil následně šéf hnutí SPD Okamura. 

Následně se rozčílil i nad tím, že například premiér Bohuslav Sobotka se podílel na rozkrádání majetku státu. „Podal jsem na něj i trestní oznámení za privatizaci OKD,“ podotkl Okamura. Dalším z tunelů podle něj byla privatizace vody, kdy SPD má v programu deprivatizaci vody. 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Anketa

Jak hodnotíte svou životní úroveň

36%
46%
10%
hlasovalo: 8434 lidí

Následně Okamura připodobnil islám k nacismu. „My říkáme ne islámu. Je to ideologie,“ poznamenal Okamura. „Je to ideologie rasistická. Je to také náboženský fašismus. Zakazujeme prosazování šaríi a džihádu,“ zmínil Okamura.

„Všechny teroristické útoky, které jsme v poslední době zaznamenali, realizovali muslimové. Kdyby tady nebyli islámští radikálové, tak nezemřou stovky lidí,“ podotkl Okamura. 

Šéf SPD se pak vyjádřil rovněž k povolební spolupráci. „Soustředíme se plně na volby a na náš volební výsledek. Až pak uvidíme, kdo se dostane do Poslanecké sněmovny,“ sdělil Okamura s tím, že průzkumy nyní jeho strany dávají až 13 %. „Veřejné průzkumy jsou ale často zfalšované,“ poznamenal Okamura a vzpomněl na krajské volby, kdy se jim přiznávalo minimum procent a oni se přesto dostali do několika krajských zastupitelství. Okamura v této souvislosti pak také odmítl, že by byla jeho strana korytáři.

„Chceme, aby byla stejná výše důchodů jako minimální mzdy. Chceme také, aby se důchody zvyšovaly všem stejně,“ řekl k programu mimo jiné Okamura. „Chceme také podpořit slušné a pracující, nikoliv parazitující. Dlouhodobě pracovně schopným lidem, kteří jenom parazitují na dávkách, říkáme jasné stop,“ sdělil Okamura. 

„Průměrný plat učitelů by měl být na 130 % průměrné mzdy,“ dodal také Okamura. „Českou televizi, její hospodaření, by mělo spadat pod kontrolu Nejvyššího kontrolního úřadu. Proto si tam dělají, co chtějí,“ zmínil Okamura a zavedl by také přímou odvolatelnost a volitelnost ředitele veřejnoprávní televize. „Omezili bychom rádi byrokacii. Místo EET bychom zavedli daňový paušál. Tato vláda nechává několik set tisíc nepřizpůsobivých a ostatní, kteří pracují, dusí ještě víc. Na prvním místě by měli být pracující,“ sdělil Okamura. 

Závěrem pak zmínil i zákon o referendu, kvalitní potraviny i čisté životní prostředí. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…