V Doněcku jsou další mrtví civilisté

22.01.2015 8:30

Při zásahu tramvajové zastávky v Doněcku minometnou palbou zahynulo dnes ráno na jihu města 13 lidí a desítky byly zraněny. Oznámili to separatisté. Palba byla údajně vedena z minometu umístěného na korbě dodávky. Po explozi začal hořet i projíždějící trolejbus.

V Doněcku jsou další mrtví civilisté
Foto: Marek Havlíček
Popisek: Marek Havlíček přijíždí do Doněcku

Podle agentury TASS na místo tragédie přijel šéf povstalecké Doněcké lidové republiky Alexandr Zacharčenko. K minometnému útoku došlo v Kuprinově ulici v Leninově obvodě jižně od městského centra.

Nové civilní oběti si bojové operace v Doněcku vyžádaly jen několik hodin po ministerské schůzce v Berlíně, kde bylo údajně dosaženo pokroku v jednání o urovnání ukrajinského konfliktu.

Ministři zahraničí Ruska, Ukrajiny, Francie a Německa se dohodli na stažení těžké výzbroje z linie fronty a potvrdili platnost demarkační čáry, která byla dojednána už počátkem září při jednání v běloruském Minsku.

Podle dosažené dohody by z fronty měly být do vzdálenosti 15 kilometrů staženy zbraně o ráží vyšší než 100 milimetrů. V případě Doněcku by to znamenalo, že z města bude vyvedena těžká výzbroj včetně některých minometů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Hašek – král hlupáků. Na Slovensku si všimli, jak o Francii mlčel jak zařezaný

14:49 Dominik Hašek – král hlupáků. Na Slovensku si všimli, jak o Francii mlčel jak zařezaný

„Hašek prošustroval miliony a teď je za krále hlupáků“, i takto se dnes na Slovensku mluví o slavném…