V Doněcku se rozhořely boje, nad městem létají bombardéry

28.05.2014 12:46

Ukrajinská armáda dnes v Doněcku na východě země obnovila „protiteroristickou operaci", která si v minulých dvou dnech vyžádala na padesát obětí. Podle zpráv ruských novinářů nízko nad městem létají ukrajinské bombardéry, ozývají se exploze a dávky ze samopalů. Podle nepotvrzených zpráv se bojuje o sídlo tajné služby SBU v centru města, které je pod kontrolou proruských radikálů.

V Doněcku se rozhořely boje, nad městem létají bombardéry
Foto: youtube.com
Popisek: Hořící Dům odborů v jihoukrajinské Oděse

Podle zpráv ukrajinských médií armáda ve městě od rána zlikvidovala několik palebných postů proruských radikálů. Nedaleko letiště vojáci zneškodnili minometnou baterii, kterou údajně obsluhovali čečenští ozbrojenci. Na příjezdové silnici k letišti byl zabaven mikrobus s deseti mobilními granátomety.

Doněcká radnice varovala občany, aby se nepřibližovali k sídlu místní rezidentury tajné služby SBU, které je pod kontrolou separatistů. Obyvatelé okolních domů nemají vycházet na ulici, obchody jsou uzavřeny. V okolí sídla SBU, které je přímo v centru Doněcku, se podle listu Ukrajinska pravda intenzivně střílí.

Zpravodajský server Ostrov dnes napsal, že mezi osobami, které zahynuly během pondělní a úterní operace, identifikovaly ukrajinské úřady ruské občany z Ingušska, Čečenska a Dagestánu a rovněž několik Abcházců.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…