V Maďarsku opět klesl počet příchozích migrantů

29.09.2015 13:29

Další pokles počtu migrantů, druhý den po sobě, zaznamenaly maďarské úřady v pondělí. Během dne jich přišlo 5335, informovala podle rakouské tiskové agentury APA maďarská policie. Drtivá většina, 5224 osob, opět přišlo z Chorvatska, zbytek ze Srbska.

V Maďarsku opět  klesl počet příchozích migrantů
Foto: Ceglédi Zoltán
Popisek: Některé billboardy vládní kampaně v Maďarsku zaměřené proti přistěhovalcům jsou odpůrci zničeny či přelepeny

Proud utečenců mírně poklesl už v neděli, a to jak v Maďarsku, tak následně i v Rakousku. V Maďarsku ten den registrovali 6627 uprchlíků, přičemž denní průměr minulý týden činil přes 8000. Od jižní, chorvatské hranice byli běženci opět bez problémů dopravováni na západ země k rakouským hranicím.

Podle záznamů úřadů na cestě do bohatších evropských zemí prošlo Maďarskem od začátku roku už 280.720 migrantů utíkajících z Blízkého východu, Asie a Afriky před válečnými konflikty a bídou.

Maďarská policie oznámila, že v pondělí zatkla šest osob kvůli falešným dokladům. Zadržela také dvě osoby podezřelé z účasti na pašování lidí. Kromě toho bylo zahájeno zkrácené soudní řízení proti 18 lidem obviněným z ilegálního překročení hranic.

Maďarská agentura MTI napsala, že od 15. září, kdy v Maďarsku vstoupila v platnost zpřísněná imigrační opatření, už bylo nebo je stíháno 264 lidí.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…