V Mnichově prý hrozí útoky, policie vyklidila nádraží

01.01.2016 8:25

Policie v Mnichově krátce před silvestrovskou půlnocí na twitteru varovala před hrozícím teroristickým útokem v bavorské metropoli. Evakuovala hlavní nádraží a stanici Pasing na západním předměstí a občanům vzkázala, aby se vyhnuli místům, kde se shromažďují davy.

V Mnichově prý hrozí útoky, policie vyklidila nádraží
Foto: wikipedia
Popisek: Německá vlajka.

"Máme konkrétní informace, které jasně ukazují na riziko teroristického útoku v Mnichově, zvláště vůči hlavnímu nádraží a železniční stanici Pasing," uvedla policie v prohlášení, z něhož citovaly agentury. Dodala, že informace o hrozícím atentátu považuje za "vážné a věrohodné". Policejní mluvčí oslovená agenturou AFP zároveň nevyloučila, že útoky hrozí i na jiných místech.

Poznatky ohledně útoků se prý týkají "kriminální skupiny". "Intenzivně pracujeme na vyjasnění situace a zjišťujeme možné podezřelé," uvedla policie na svém facebooku.

Zvýšená bezpečnostní opatření panovala o silvestrovské noci především v Bruselu, kde radnice kvůli hrozbě teroristického útoku zrušila plánovaný ohňostroj, a v Paříži, kde po teroristických útocích doprovází silvestrovské a novoroční oslavy bezpříkladná mobilizace bezpečnostních sil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…