V Německu pátrají po Syřanu- teroristovi. Jen pár kilometrů od našich hranic

08.10.2016 21:47

Německá policie zatím bezvýsledně pátrá po 22letém Syřanovi, kterého podezřívá z plánování bombového útoku na letišti. Džábira al-Bakra se nepodařilo dopadnout při razii na sídlišti v Saské Kamenici (Chemnitz), kde byly nalezeny výbušniny a provedena řízená exploze. Informoval o tom server Novinky.cz s tím, že německá policie se obrátila na zahraniční kolegy včetně českých s prosbou o pomoc.

V Německu pátrají po Syřanu- teroristovi. Jen pár kilometrů od našich hranic
Foto: Hans Štembera
Popisek: Znak Spolkové republiky Německo

„Není žádná indicie, že by se měl (podezřelý) pohybovat na území České republiky, nicméně vzhledem k tomu, že se Saskem sousedíme, obrátili se na nás,“ cituje server mluvčího krajské policie v Ústí nad Labem Daniela Vítka.

Celý text je ZDE

Server připomíná, že německá policie zahájila rozsáhlou operaci v Saské Kamenici v sobotu ráno na základě tipu od kontrarozvědky. Německý úřad na ochranu ústavy BfV muže ale delší dobu sledoval.

Policie provedla u jednoho bytu na sídlišti Fritze Heckerta na místě řízenou explozi, aby se dostala dovnitř. Muž, kterého chtěla zadržet, však v něm nebyl. Bylo v něm ale nalezeno několik set gramů výbušniny, která je brizantnější než TNT, řekl mluvčí policie Tom Bernhardt serveru CNN.

Neověřené jsou informace časopisu Der Spiegel, že Syřan plánoval útok na některé z německých letišť. Nasvědčuje tomu, že byla zvýšena bezpečnostní opatření na východoberlínském letišti Schönefeld. Bylo tam rozmístěno třicet policistů a nejezdí tam autobusy.

Policejní mluvčí Bernhardt ale uvedl, že policie neví „kdy, kde, jak a proč“ chtěl zaútočit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…