V Praze 7 pokračuje referendum k hazardu, výsledky budou večer

24.05.2014 6:50

V Praze 7 druhým dnem pokračuje referendum týkající se hazardu. Obyvatelé rozhodují o tom, zda má radnice snížit počet heren, nebo nastolit nulovou toleranci. Hlasy mohou voliči odevzdávat do 14:00. Výsledek by měl být znám ve večerních hodinách. Klíčová bude účast, která rozhodne, zda bude referendum pro městskou část závazné.

V Praze 7 pokračuje referendum k hazardu, výsledky budou večer
Foto: zeleni.cz
Popisek: Budova nové radnice na Praze 7

Lidé odpovídají na dvě otázky. První směřuje k omezení počtu heren ze současných 26 na nejvíce 20. Druhá k plošnému zákazu hazardu. Pro danou odpověď se musí vyslovit nadpoloviční většina hlasujících, která musí zároveň tvořit alespoň čtvrtinu všech voličů v Praze 7 (7636 obyvatel). Pokud se tak nestane, radnice se výsledkem hlasování nemusí řídit.

Konečné rozhodnutí pak bude na magistrátu. Městská část totiž může omezení pouze navrhnout. V předchozích případech ale magistrát žádosti radnice vyhověl. V rámci nové vyhlášky o regulaci hazardu herny zakázala Praha 2, 6 a 12. Referendum se na začátku roku uskutečnilo v Praze 8. Občané se sice vyslovili pro nulovou toleranci, kvůli nízké účasti ale není hlasování závazné. V dalších městech a pražských městských částech by se referenda měla uskutečnit na podzim společně s komunálními volbami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …