V Praze byla podepsána koaliční smlouva. Posuneme město dál, slíbil primátorský kandidát Hřib

12.11.2018 9:53

"Věřím, že naše koalice bude fungovat bez problémů, protože máme velice kvalitní program, na kterém jsme se shodli. Do rady navíc máme nominovány odborníky pro všechny gesce. Věřím, že se Praha posune v následujících čtyřech letech dál," řekl Hřib.

V Praze byla podepsána koaliční smlouva. Posuneme město dál, slíbil primátorský kandidát Hřib
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lídr České pirátské strany a nový primátor Prahy Zdeněk Hřib

"Program je napsaný, dnes jsme ho podepsali a uděláme vše pro to, abychom ho naplnili," řekl Pospíšil. Koalice chce podle něj dokázat, že i v tak velkém městě, jako je Praha, se dá vládnout dobře.

Po lídrech smlouvu podepsali ještě budoucí náměstek primátora Petr Hlubuček (STAN), kandidát na radního Adam Zábranský (Piráti) a budoucí radní pro kulturu Hana Třeštíková (Praha Sobě).

Nová pražská koalice se podle programového prohlášení zaměří na stavbu silničních okruhů a metra D, umožní výstavbu na brownfieldech a chce také opravovat byty a přidat peníze učitelům. V plánu má vysazování nových stromů a do rozhodování o výstavbě hodlá zapojit veřejnost.

Volby v Praze vyhrála ODS, má 14 mandátů. Na druhém místě skončili Piráti, kteří mají 13 zastupitelů, stejný počet jako třetí Praha Sobě a čtvrté Spojené síly pro Prahu. ANO má 12 zastupitelů.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala na ČT: „Jsme předurčení dovládnout.“

22:00 Premiér Fiala na ČT: „Jsme předurčení dovládnout.“

Premiér Petr Fiala (ODS) byl hostem v pořadu Interview ČT24, kde vyzdvihoval svou vládu jako pevnou.…