V USA si posvítili na financování kampaní prezidentských kandidátů. Někteří na tom nejsou vůbec dobře

17.10.2015 10:07

Šest republikánských kandidátů na amerického prezidenta ve volbách v roce 2016 se blíží finanční krizi a lze očekávat, že někteří z nich budou muset kvůli nedostatku prostředků opustit pole uchazečů. Napsala to dnes agentura Reuters.

V USA si posvítili na financování kampaní prezidentských kandidátů. Někteří na tom nejsou vůbec dobře
Foto: pixabay.com
Popisek: USA- ilustrační foto

Kentucký senátor Rand Paul, bývalý guvernér Arkansasu Mike Huckabee, guvernér Louisiany Bobby Jindal, někdejší guvernér státu New York George Pataki, senátor z Jižní Karolíny Lindsey Graham a bývalý pensylvánský senátor Rick Santorum, ti všichni ve třetím čtvrtletí letošního roku utratili více peněz, než dostali. Vyplývá to ze zpráv o financování kampaně.

Zmíněná šestice dokázala dohromady vybrat šest milionů dolarů, během léta však utratila více než 9,5 milionu dolarů. Všech šest kandidátů přitom v průzkumech veřejného mínění značně zaostává, upozornila agentura Reuters.

„Žijí na hraně,“ prohlásil Lawrence Noble, bývalý poradce federální volební komise. „Blížíme se k okamžiku, kdy mnozí z těchto uchazečů budou muset přiznat, že kampaň nezvládnou,“ dodal.

Experti varují, že pokud míra utrácení přesáhne 100 procent, vzniká nebezpečná situace. U Patakiho toto číslo narostlo na 226 procent, u Grahama na 188 procent, u Paula na 181 procent, u Jindala na 144, u Huckabeeho na 110 a Santoruma na 101 procento. Nejvíce peněz v bance z nich mají Rand Paul 2,1 milionu dolarů a Lindsey Graham 1,7 milionu dolarů. Všichni zmínění kandidáti shodně odmítají, že by se do finančních potíží dostali.

Republikánští kandidáti se ovšem potýkají ještě s jedním velkým problémem, a to je vysoký počet soupeřů pro primárky. O nominaci pro volby plánované na listopad 2016 se uchází stále 14 republikánských kandidátů, což je dvakrát tolik, co ve stejném okamžiku před volbami v roce 2012.

 

 

 

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…