V německém Braunschweigu v obavě z terorismu zrušili masopust

15.02.2015 16:18

Úřady v dolnosaském Braunschweigu dnes zrušily připravené masopustní procesí těsně před jeho začátkem. Oznámila to agentura DPA s odvoláním na místní policii. Zrušení karnevalu, na němž se očekávala čtvrtmilionová účast, vyvolaly podle policistů obavy z teroristického útoku islamistů.

V německém Braunschweigu v obavě z terorismu zrušili masopust
Foto: Hans Štembera
Popisek: Německá policie

Znepokojivé signály obdržela prý policie v noci a ráno byly vyhodnoceny jako hodnověrné, protože přicházely ze spolehlivých zdrojů. Vyšetřovatelé mají údajně konkrétní důkazy o přípravě útoku "s islamistickým pozadím". Podle policistů by se lidé měli plánované karnevalové trase vyhnout, návštěvy města Braunschweigu se nedoporučují.

Masopust v Braunschweigu měl být velkou podívanou. Aktivními účastníky karnevalového průvodu mělo být 4 500 lidí, připravena byla stovka alegorických vozů. Pořadatelé očekávali účast 250 000 lidí, akce měla být největší svého druhu v severním Německu.

Masopustní oslavy byly zrušeny krátce po oznámení německého ministerstva vnitra, že nehodlá zvýšit stupeň bezpečnostního ohrožení v zemi po dvou útocích atentátníků v sousedním Dánsku. "Nemáme žádné důkazy o plánovaných útocích v Německu, nic se nemění," oznámil ministerský mluvčí v Berlíně. Německé úřady jsou nicméně v kontaktu s dánskými partnery a situace se dál vyhodnocuje.

V Kodani v sobotu a v noci na dnešek zatím blíže neidentifikovaný muž zabil ve dvou incidentech dvě osoby a pět dalších zranil. Dánská policie útočníka zastřelila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

22:28 Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

Poslanecká sněmovna nominovala na udělení vyznamenání Za zásluhy ke sblížení Čechů a sudetských Němc…