V roce 1991 jsem spoluzakládal jinou ODS, tepe Štěpánek

12.08.2013 22:40

Petr Štěpánek byl jedním ze spoluzakladatelů ODS, nyní působí coby místopředseda Regionálního sdružení Královéhradeckého kraje. To, co se děje nyní, ale nepamatuje. Vyloučení Tomáše Úlehly, Jana Floriána a Tomáše Hrdličky podle něj neproběhlo tak, jak mělo.

V roce 1991 jsem spoluzakládal jinou ODS, tepe Štěpánek
Foto: Archiv PŠ
Popisek: Petr Štěpánek, politický glosátor a hudebník

Petr Štěpánek by se prý na místě poslanců Tomáše Úlehly a Jana Floriána zachoval jinak, když se rozhodovalo o důvěře vládě. Zároveň však neschvaluje jejich vyloučení z ODS.

„Pokud ODS chce být demokratickou stranou, musí dodržovat své vlastní stanovy. Obávám se, že některé její orgány, respektive někteří konkrétní lidé překročili vyloučením obou poslanců a navíc ještě Tomáše Hrdličky pravidla, která si ODS pro své fungování stanovila,“ píše na webu Petra Hájka Protiproud.cz. Poukazuje pak na samotné stanovy.

„Není mi známo, že v případě Tomáše Úlehly by se sešla zlínská regionální rada, aby vyloučení dotyčného projednala a navrhla. Žádné telefonické či korespondenční hlasování Stanovy ODS neznají. A pokud takový návrh neexistuje, nemohla, a tudíž ani neměla o něm výkonná rada hlasovat. Kam se navíc poděla taková samozřejmost, že i dotyčný by měl dostat slovo a přednést své argumenty?“ ptá se.

„Pražská regionální rada se narychlo sešla a návrh na vyloučení Jana Floriána a Tomáše Hrdličky odhlasovala. Také – o nich bez nich. Jenže u Floriana je ten problém, že z ODS již den před tím sám vystoupil, takže vylučovat někoho, kdo už členem není, je logický nonsens,“ dodává Štěpánek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…