V této velké zemi nevěří oficiální verzi USA k útokům 11. září 2001

16.09.2016 14:30

Sloupkařka egyptských státem vlastněných novin se rozepsala o událostech 11. září 2001 a přidala se tak k dalším pochybovačům o oficiální verzi tragické události. Za vším podle ní stojí americká vláda, která poté dala vzniknout Islámskému státu. Informuje The Independent.

V této velké zemi nevěří oficiální verzi USA k útokům 11. září 2001
Foto: YouTube.com
Popisek: Útok na Světové obchodní centrum 11. září 2001

„Je stále ještě možné věřit oficiální verzi americké vlády o dění ze dne 11. září 2001?“ napsala Noha Al-Šarnubiová do Al-Ahram, jednoho z největších egyptských deníků. Útoky na dvojčata a Pentagon podle ní byly jen záminkou pro „ospravedlnění války proti teroru“.

Pochybuje dokonce i o existenci Islámského státu, který podle ní může být jen prodlouženou rukou americké zahraniční politiky a ve skutečnosti se nejedná o extremistickou skupinu.

Al-Šarnubiová je známá svými kontroverzními sloupky, ve kterých se například věnovala zákazu nošení burek, francouzskému vojenskému angažmá v Libyii či například rituálnímu obětovávání drůbeže a jiným aktuálním tématům.

Podle ní není vůbec náhodou, že únosci letadel trénovali letectví na amerických školách. „Umíte si představit, že čtyři unesená letadla létala zcela svobodně, narušovala americký vzdušný prostor a narazila do budov Světového obchodního centra a Pentagonu, jedno po druhém, v intervalech 15 až 30 minut?“ pochybovala. „A to všechno se stalo, aniž by Američané stihli letadla zaměřit a sestřelit, navzdory veškerým jejich zpravodajským informacím, satelitům a radarům.“

„Nebo to prostě bylo celé jen dopředu naplánované, aby se obhájila válka proti teroru, jejíž první epizoda započala v Iráku?“ kladla dále otázky.

Stejně však vnímá i propagandistická videa Islámského státu, která podle ní mohou být taktéž dopředu natočeným pokusem šířit strach a dále dělit země Blízkého východu. „Dává smysl, že je většina členů ISIS ze zahraničí,“ ptala se dál.

Al-Šarnubiová dále uvedla, že za teroristickými útoky mohou prostě a jednoduše být tajné služby, které pak svalují vinu na muslimy ve snaze ještě více prohloubit válku proti teroru.

Podle organizace Reportéři bez hranic je Egypt na 159. místě ze 180 zemí v žebříčku svobody tisku. Tamní novináři údajně smějí informovat o teroristických útocích pouze v souladu s oficiálním výkladem egyptské vlády.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…