V ulicích německého města, kde o svátcích útočili azylanti, se objevily domobrany „pravicových extrémistů“

03.01.2019 17:58

Německo je v současné době často zmiňováno jako země, kde se vytrácí bezpečí, zejména ve spojitosti s útoky migrantů nebo lidí s migračním pozadím. Klidné Vánoce a Nový rok neměli Němci ani letos. Města Amberg a Bottrop zažila odlišné útoky, v jednom měli útočit azylanti, ve druhém naopak Němec na cizince. A teď v Ambergu prý hlídkují extremisté. Informovala o tom agentura Reuters a server Local.de.

V ulicích německého města, kde o svátcích útočili azylanti, se objevily domobrany „pravicových extrémistů“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Spolkové republiky Německo

Jak jsme již psali, v bavorském městě Amberg v sobotu čtyři mladí žadatelé o azyl zřejmě útočili na náhodné kolemjdoucí. I když podle internetového serveru local.de z místa činu uprchli, stejně byli později zadrženi policií, která věc vyšetřuje. Ale věc má dohru, v ulicích města prý začali hlídkovat „pravicoví extrémisté“. Starosta města tvrdí, že „extrémistická“ strana NPD do města poslala muže ve žlutých vestách, kteří v rámci „sousedské domobrany“ po městě hlídkují.

Anketa

Měly by Spojené státy stáhnout svá vojska ze Sýrie?

93%
7%
hlasovalo: 7077 lidí

„Úplně rozumím obavám, které lidé v Ambergu cítí,“ svěřil se starosta Cerny. „Ale tato nenávist a pohrůžky násilím po celé zemi zašly již příliš daleko,“ dodal. Útoky odsoudil i bývalý předseda CSU, Horst Seehofer, který je prohlásil za nepřijatelné. A Seehoferův náměstek na ministerstvu vnitra dodal, že budou vyvozeny důsledky v migrační politice a vztahu k migrantům. „Jakýkoli azylant, který se dopustí zločinu, zejména proti životu a zdraví nebo majetku se vzdává nároku na pohostinnost a musí okamžitě opustit Německo,“ prohlásil prý pro německý Bild. V rámci ochrany obyvatelstva by pachatele podle něj mělo být možné zajistit např. elektronickým náramkem.

A na Nový rok se udál i útok autem. Ovšem, tentokrát byly role obrácené. Padesátiletý Němec podle agentury Reuters najel do davu Mercedesem, přičemž zranil čtyři lidi. Policie dle agentury uvedla, že když byl muž po útěku z místa činu zadržen ve městě Essen, měl „rasistické poznámky“. Podle ministra vnitra Severního Porýní – Vestfálska najel muž do davu tvořeného převážně cizinci s úmyslem zabíjet a podobně smýšlí i policie. Policisté též zmínili, že jsou zde informace, že muž nebyl psychicky zdráv, nicméně nebyl předtím trestán. I tento incident chce Horst Seehofer řádně prošetřit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…