VIDEO Kdyby Američan vyrazil sám neozbrojený do města, tak ho hodinu mučíme, uřízneme mu hlavu a natočíme to na video. To nehovoří islamista, ale obyčejný Iráčan

06.02.2017 21:09

Někdejší mariňák Spojených států Steven Gern se rozhodl po odchodu z armády působit v Iráku jako tzv. kontraktor – ochránce konkrétních osob či objektů. Ze dne na den ale musel Irák opustit. Začala mu hořet půda pod nohama poté, co na sociální síti Facebook nahrál video, které se Iráčanům ani trochu nelíbilo.

VIDEO Kdyby Američan vyrazil sám neozbrojený do města, tak ho hodinu mučíme, uřízneme mu hlavu a natočíme to na video. To nehovoří islamista, ale obyčejný Iráčan
Foto: Archiv
Popisek: Irák

Steven Gern je zkušeným veteránem námořní pěchoty, který v Iráku donedávna působil jako kontraktor neboli ochránce konkrétních osob. V Iráku mu ale začala hořet půda pod nohama poté, co na sociální síti Facebook zveřejnil video, v němž jednoznačně podpořil pozastavený legislativní příkaz prezidenta USA Donalda Trumpa, který zakázal vstup do Ameriky muslimům ze sedmi konkrétních islámských zemí.

Gern tomuto nařízení rozumí, protože z rozhovorů s Iráčany pochopil, že by celá řada z nich bez rozpaků zabila Američana, kdyby k tomu dostala příležitost. Gern chtěl od Iráčanů slyšet, zda by Američané, kteří by vyrazili v Iráku do města, byli vítáni. „Absolutně ne, nebyli by vítáni,“ slyšel od nejednoho Iráčana. Kdyby Američané vyrazili do nějakého iráckého města, pravděpodobně by je nečekalo nic pěkného.

Původní zprávu naleznete zde.

„Chytili by mě a zabili by mě do hodiny. Pravděpodobně by mě mučili, a když by s tím skončili, zřejmě by mi setli hlavu. Asi by si to nahráli na video, abych působil jako odstrašující příklad pro všechny,“ prozradil Gern. Zdůraznil přitom, že se nebavil se žádnými bojovníky Islámského státu na bojové linii, ale s obyčejnými Iráčany, kteří jen ukazují, že Američany opravdu nenávidí.

A proč bychom si tyto lidi měli pouštět do USA, ptal se na videu bývalý mariňák, který jednoznačně podporuje Trumpův pozastavený zákaz. O pár hodin později už ale uveřejnil video, v němž sedí sám a putuje do bezpečí. První video totiž viděl asi milion a půl diváků a kontraktorovi začaly chodit výhrůžky smrtí. Půda Iráku už proto něj nebyla bezpečná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…