VIDEO Kecy! Sloužíte cizině. Babiš vyjel kvůli EU, bude válka o peníze

24.05.2020 19:02

„Nechť si půjčí eurozóna! My si taky půjčujeme,“ rozčílil se v nejnovějším týdenním shrnutí „Čau lidi“ premiér Andrej Babiš, když hovořil o možných společných evropských dluhopisech. Právě tomuto spornému bodu se premiér věnoval při jednání zemí V4 s německou kancléřkou Angelou Merkelovou. Pohovořil též o chystaných investicích a o stavu naší armády.

VIDEO Kecy! Sloužíte cizině. Babiš vyjel kvůli EU, bude válka o peníze
Foto: Facebookový profil Andreje Babiše
Popisek: Premiér Andrej Babiš (ANO) se rozhořčil po konverzaci s německou kancléřkou Angelou Merkelovou

Anketa

Líbí se vám zatím kanál CNN Prima News?

3%
91%
hlasovalo: 17213 lidí
Babiš započal s tématem sucha. Ohledně hospodaření s vodou a šíření sucha chce zvýšit povědomí především u žáků škol prostřednictvím edukačních programů a přednášek. Pokračoval s důrazem na nutnost inovací v armádě. Sám se při setkání s vojáky mohl seznámit s technikou, kterou naši vojáci běžně používají, a svezl se tak například v terénním vozidle UAZ starém čtyřicet let, které je v naší armádě stále ve funkční výzbroji. Plánuje se nákup až 1 200 nových vozů.

Vozidla UAZ 469 se začala vyrábět roku 1971 a dodnes jsou v naší armádě hlavním opěrným bodem, co se týče terénních vozů. Za jejich problém by se dalo označit, že nezvládnou cestu ani k hranicím naší republiky a zpět. „Teď v rámci hlídání hranic tam jeden takový UAZ, nebo dva dokonce zůstaly a už se ani asi nepohly,“ povzdechl si premiér nad stavem armády.

Druhá část videa se týkala především zdravotnictví, rekreace a lázeňství. Babiš rozebíral zejména hrozbu onemocnění rakovinou v dnešní společnosti, načež následovaly školy v přírodě. Ministerský předseda by byl rád, aby stát přispěl na jejich konání každému žákovi. V praxi by tak každý žák, který by odjel na školu v přírodě, měl získat přibližně dva a půl až tři tisíce. Podle Babiše to pomůže „každému“ a sčítal žáky, rodiče i podnikatele.

Celé video můžete zhlédnout zde:

U lázeňství by chtěl také příspěvky. Na léčení se chystá jednat o příspěvku dvou tisíc každému. Vyzval též, aby občané pomohli Karlovarskému kraji a jeli do tamních lázní „utrácet peníze“.

Rád by také pomohl zvýšit porodnost u nás. Chce proto pomoci lidem, aby mohli mateřství skloubit s prací i měli dostupné bydlení.

Investice se prý kvůli koronavirové krizi nezastaví a do konce roku má být hotová oprava dálnice D1, příští rok pak i oba úseky D11.

Posledním tématem, kterému se premiér věnoval, bylo jednání V4 s německou kancléřkou Angelou Merkelovou, kde se řešily i možné společné evropské dluhopisy. „Stát nemá žádné peníze! To jsou vaše peníze! Peníze daňových poplatníků!“ započal a upozornil, že není ochoten ručit za dluhy dalších států, které špatně hospodařily. „Nechť si půjčí eurozóna! My si taky půjčujeme,“ rozčílil se. „Nevidím důvod reagovat na kecy různých lidí, kteří pracovali ve službách jiných států, a ne České republiky, i když to mělo být naopak,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: rak

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …