VIDEO: Odpůrce imigrace dal průchod tvořivosti a stvořil tuto píseň

01.09.2015 19:33

Aleš Drnovský přezpíval píseň „V blbým věku“ od Xindla X do aktuální verze týkající se současné uprchlické krize. Místo Xindlova refrénu „Včera mi bylo málo, dneska je mi moc“ zní Drnovského verze „Včera jich bylo málo, dneska je jich moc“.

VIDEO: Odpůrce imigrace dal průchod tvořivosti a stvořil tuto píseň
Foto: Radim Panenka
Popisek: Policie vyvádí uprchlíky z rychlíku v Břeclavi do připravených autobusů

Aleš Drnovský, realitní makléř a člověk, který jako první do České republiky přivezl elektronické cigarety, přezpíval píseň známého českého interpreta Xindla X. Není to zdaleka jeho první přezpívaná píseň, a jak sám píše, vyjadřuje a zlehčuje jeho názor.

„Nejel jim vlak, připluli lodí, doklady nemají, což se jim hodí,“ začíná píseň, do které se Drnovskému podařilo vměstnat všechny stereotypy, které o uprchlících panují. „Chtěl by telefon a peníze a klíče od vily.“

„Málo se myjí, vousatí chodí, pivo nepijí, vepřo nejedí,“ shrnuje celý Drnovského přístup k uprchlické problematice. Zmiňuje i to, že muslimové považují psi za nečistá zvířata.

„Jó, stále z toho mrazí, hrajem si s osudem, sluníčkáři daj jim, co nám zbylo. Stále věří, že multikulti dobře bude, no jo, ale co když už bylo?“ zní refrén Drnovského písně.

K překvapivě dobře nazpívané písni jsou k dispozici jak kompletní text, tak i akordy, pokud byste se ji chtěli naučit.

„No paráda, koukni se na ně, jsou jako armáda, jen nemaj zbraně. Jen samí mladí chlapi, co znaj jen bídu a násilí. Jsou tady, aby nás o ně obohatili?“ je závěrečná sloka písně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…