VIDEO Píčo rudá. Legrace z Ransdorfa

10.12.2015 12:44

Herec Jiří Maryško pravidelně glosuje prostřednictvím internetového portálu Stream.cz dění uplynulého týdne. V nejnovějším vydání si vzal na paškál zejména komunistického europoslance Miloslava Ransdorfa. „Píčo rudá, vole,“ dal najevo svůj názor. Dotkl se ale také třeba Miloše Zemana či strachu Čechů z uprchlíků.

VIDEO Píčo rudá. Legrace z Ransdorfa
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Miloslav Ransdorf

„Míla Ransdorfů, to je jezdec. Začínal v malym, kdy si v europarlamentu za tři sta éček píchal příchody a hned zase odchody. A teď nám ho v pátek ve Švajcu zabásli. Přitom chtěl chudák jenom pomoct. Nezištně. Nějakej chromej pán má prej ve švýcarských bance sporožido po předcích, nebo snad továrnu na čokoládu, bůh suď. Každopádně mu chodí výpisy, ale nikdo se s ním nebaví. A Míla se do toho podle starého komunistického hesla „kdo nekrade, okrádá rodinu“ nezištně zapojil. Udělal družbu se třemi slovenskými soudruhy, napochodovali pro ty miliardy do banky v Curychu. No, doklady neměli, tak to Míla zkusil, jak se říká, na ksicht. A voni z něj hned udělali křiváka,“ zahlásil Maryško, načež diváci na obrazovce spatřili podobiznu (údajně z dílny Prasmana Dunka) Václava Klause mladšího, který má od narození vadu na obličeji. „Je Suisse Ransdorf,“ říká starší syn našeho ex-prezidenta.

„Mílo, jako prostředník, jsi jednička,“ pokračoval Maryško ukazuje na kameru prostředníček. „Píčo rudá, vole,“ ulevil si herec a zhnuseně se otřásl.

Maryškovu ostrovtipu neunikl ani prezident Zeman s premiérem Sobotkou. „Když někam jede Miloš Zeman, bere si s sebou krtka. Vedle ovčího mluvčáčka je to jeho druhá nejoblíbenější pohádková postavička. Slávek Sobotka taky jednu má. Svýho oblíbenýho Hurvínka teď dokonce daroval jihokorejský prezidentce. No každej má svoji oblíbenou postavičku,“ pronesl herec. Ministr financí Andrej Babiš prý tíhne k Patovi a Matovi, TOPka a deváťáci mají zase Trautenberga, „komanči“ Rumcajse, který je prý celý Ransdorf, a zbytek politické scény si jede Včelí medvídky.

Dobře mířenou ránu schytal od herce i ex-prezident Václav Klaus. Maryško poukázal na zprávu ze serveru lidovky.cz, který informoval o tom, že po Klausovi kdosi pojmenoval nádraží ve Všenorech. „Nechápu, proč zrovna Všenory, já bych ho spíš šacoval na Zbuzany, maximálně na Sebuzín,“ narážel na údajnou homosexuální orientaci Václava Klause.

„Tenhle rok už se neuvidíme, tak vám přeju pěkný Vánoce. Hlavně hodně nakupujte a udržujte ty naše křesťanský tradice. Aby ty Vánoce nebyly poslední. Lijte olovo, jezte cukroví (pozor na sultánky), tuzemák ať teče proudem a na betlém se vykašlete. Stejně je to samej žid, arabáč a negr,“ dotkl se na závěr i české debaty o uprchlících.

Pořad ke shlédnutí ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…