VIDEO Tato země je naše? Nebo jejich? Komentátor, který nemá rád Zemana, se do něho znovu pustil

20.01.2018 12:54

Komentátor serveru Aktuálně.cz a výhradní kritik prezidenta Martin Fendrych okomentoval inzerát, který v Deníku nechali zveřejnit Přátelé Miloše Zemana, v němž se mimo jiné praví, že „tato země je naše“. Dívá se na ni mimo jiné i z matematického pohledu. A vychází mu následující...

VIDEO Tato země je naše? Nebo jejich? Komentátor, který nemá rád Zemana, se do něho znovu pustil
Foto: Facebook
Popisek: Inzerát, který zadal do novin spolek Přátelé Miloše Zemana

Ve čtvrtek vyšel inzerát, ve kterém vedle upraveného obrázku Miloše Zemana najdeme mimo jiné také větu „Tato země je naše“. Fendrych se ve videu uveřejněném na sociální síti Facebook zamýšlí nad tím, co to vlastně znamená.

V této zemi žije něco přes deset milionů lidí. Mluví tedy Miloš Zeman i za ně, když říká, že tato země je naše? Zřejmě ne. Pokud by mluvil všem z duše, dali by mu občané jasně najevo, že s ním souhlasí a se ziskem přibližně 8 milionů hlasů všech oprávněných voličů by ho nechali zvítězit v prvním kole prezidentské volby. To se však nestalo. Zeman získal necelé dva miliony hlasů, nikoli osm milionů. Ti, kteří ho nevolili, by tedy s jeho inzerátem zřejmě nesouhlasili. Už vůbec by s ním nesouhlasili lidé, kteří volili Marka Hilšera, Michala Horáčka, Pavla Fischera nebo Jiřího Drahoše. 

„Tak se nabízí otázka, jestli jsou to lidé kolem Miloše Zemana, kteří říkají ‚tato země je naše‘, to znamená pan Ovčáček, pan Mynář a pan Nejedlý. To je jejich země? Trošku by tomu napovídalo to, že firma, která ten inzerát zadala, je zřejmě spojena s čínskými penězi. Anebo je to ještě jednodušší. Věta ‚tato země je naše‘ je parafrází věty ‚Čechy Čechům‘, to znamená toho náckovského hesla,“ nabídl jedno z možných vysvětlení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…