VIDEO Zaleťte si do Sýrie. Takto ji ze zpráv neznáte

01.09.2016 15:47

V Sýrii probíhá již několik let otevřený, krvavý a velmi komplikovaný konflikt. To je jedním z důvodů, proč země nepatří mezi oblíbené turistické destinace. Tamní ministerstvo pro turismus se však rozhodlo situaci změnit a uveřejnilo nové video, plné záběrů moře a pláží, ve snaze přilákat výletníky. Informuje iDNES.cz.

VIDEO Zaleťte si do Sýrie. Takto ji ze zpráv neznáte
Foto: Washington Post
Popisek: Syrský prezident Bašár Asad

Na videu lákajícím turisty na syrské pláže prolétá kamera nad mořem, slunečníky a písečnými břehy. Můžete vidět množství lidí jezdících na vodních skútrech a obecně se věnujících mnohým vodním radovánkám.

Pláž se nachází v pobřežním městě Tartus a samotný klip nemá obzvlášt složitý koncept. Po takřka dvou minutách záběrů pláží se zobrazí text „Sýrie, vždy krásná“ a video končí.

„Optimistické záběry z dílny ministerstva, na které dohlíží Bašár Asad, ostře kontrastují se skutečným děním v Sýrii,“ připomíná iDNES.cz s tím, že Tartus se v létě stal dějištěm sebevražedného útoku a ve zhruba sto kilometrů vzdáleném Homsu se nedávno ještě střílelo.

Celý text zde

„Propagační klipy ministerstva pro turismus tak zřejmě velký efekt na příliv rekreantů mít nebudou,“ poznamenává iDNES.cz s odkazem na doporučení nejednoho ministerstva zahraničí, aby se lidé vyhýbali cestám do Sýrie.

„MZV ČR varuje před cestami občanů ČR do Sýrie vzhledem k pokračujícímu ozbrojenému konfliktu v Sýrii a související celkové destabilizaci bezpečnostní situace v zemi,“ varuje například české ministerstvo zahraničních věcí.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…