VIDEO z Berlína: Imigranti okrádají lidi, obtěžují ženy a hned utečou. Vymyká se to kontrole

18.04.2016 7:45

Na serveru YouTube se objevilo video, které ukazuje na soužití s uprchlíky ve čtvrti Kreuzberg v Berlíně. Čtvrť je známá jako centrum alternativní kultury a nočního života, za kterými míří i turisté. Zároveň se však dlouhodobě potýká s kriminalitou obyvatel zahraničního původu, přičemž tento trend se podle videa poslední dobou zesiluje.

VIDEO z Berlína: Imigranti okrádají lidi, obtěžují ženy a hned utečou. Vymyká se to kontrole
Foto: Jan Rychetský
Popisek: V calaiské džungli

„Během posledního roku zdejší prostor ovládli zločinci ze severní Afriky,“ zaznívá ve videu. Zoufalí jsou prý například obchodníci, neboť v okolí se povalují drogoví dealeři. „Pijí tady, zevlujou tady, dělají rámus, kradou, dělají problémy, sexuálně obtěžují ženy,“ uvedl jeden z podnikatelů s tím, že toho má dost, neboť oblast je opravdu nebezpečná.

„Doslova každý den jsme svědky spáchání trestného činu přímo před našima očima. Nemají žádnou úctu. Útočí na lidi sedící před našimi obchody a okrádají je. Každý den se něco stane,“ zaznívá od oslovených lidí s tím, že situace v Kolíně nad Rýnem na přelomu roku je ničím, proti tomu, co zažívají oni. 

„Ale vyřešit trestné činy se nedá, neboť pachatelé zmizí,“ zmiňuje další z oslovených, jenž uvádí i závažné trestné činy, jako vraždu. 

Video se dále zaměřuje na obtěžování mladých žen. „Když naše reportérka prochází kolem mužů, dostává se do úzkosti. Cítí, jak jí někdo dýchá za krk. Později si uvědomí, že toto přesně je moment, kdy byla z jejího batohu ukradena peněženka,“ uvádí se.

Skrytou kamerou je pak natočena rvačka mezi kapsářem a okradenými. „Situace se vyostřuje. Občané ztrácí své nervy,“ tvrdí muž komentující video. Následně se podivuje nad tím, že policisté zadrženého kapsáře nechávají jít. Podle všeho jde o Libyjce. 

„Cítíme se zrazeni politiky,“ říká následně oslovený muž. Statistika ukazuje, že počet násilných trestných činů vzrostl o 30 %. Video následně zmiňuje, že v Berlíně existuje několik míst, která se vymkla policejní kontrole – především co se týče prodeje drog. Policisté si však stěžují na to, že zadržení bývají velmi rychle propuštěni berlínskou justicí. „Je to frustrující,“ uzavřel oslovený kriminalista.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…