VIDEO z Berlína: Šup na pusu! Mladík v problémové čtvrti jen tak ze srandy skopl ženu ze schodů

08.12.2016 11:52

Internetem koluje asi půlminutové video, jehož hlavní „aktéři“ děsí veřejnost svým dalším krutým a bezohledným kouskem. Terčem jejich bezprecedentního násilí se stala v nechvalně proslulé přistěhovalecké čtvrti Berlína Neukölln mladá žena.

VIDEO z Berlína: Šup na pusu! Mladík v problémové čtvrti jen tak ze srandy skopl ženu ze schodů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Německo, jak jej možná neznáte

Jak je vidět ze záběrů bezpečnostních kamer berlínské stanice metra Hermannstraße, hlavním aktérem příběhu je místní přistěhovalecký gang a nic netušící mladá žena. Ta schází po jednom schodišti a vstupuje na schodiště další, po kterém by měla dojít přímo k nástupišti. Upravuje si vlasy a schází dolů. Za jejími zády se však najednou objevují čtyři mladíci. Jeden z nich drží v ruce plechovku piva a kouří. Právě on bezmyšlenkovitě přichází k ženě a zezadu ji skopne dolů na nástupiště.

Žena padá z výšky několika metrů přímo na betonovou podlahu. Neměla ani tušení, že se za ní shromažďují nějací útočníci. Přes neuvěřitelnou brutalitu okamžiku se nezdají tři útočníkovi kumpáni nijak vyvedeni z konceptu. Jako by nebyli svědky podobného zbabělého útoku poprvé. Zatímco útočník a další dva členové gangu odcházejí s klidem pryč, čtvrtý účastník incidentu schází několik schodů a zvedá malý předmět, který ženě vypadl.

Anketa

Zajdete o Vánocích do kostela?

41%
59%
hlasovalo: 5250 lidí

S největší pravděpodobností se jedná o ženinu peněženku nebo mobilní telefon, který si tmavovlasý mladík nevzrušeně zasunuje do kapsy. Kolem zraněné ženy se přitom již srocuje dav lidí a pomáhá jí se zvednout. Jak uvádí deník Bild, oběť řádění místního gangu musela být nakonec ošetřena ambulantně. Měla vlastně štěstí, protože po pádu z takové výšky mohla utrpět těžký otřes mozku, zlomeniny dolních nebo horních končetin a vše mohlo také skončit její smrtí.

Brutální útok se udál krátce po půlnoci 27. října ve čtvrti Neukölln a policie dle dostupných informací v současné době vyšetřuje, jak k celému incidentu došlo. Zatím není ani zcela zřejmé, jestli bude žena schopna útočníky identifikovat podle fotografií z policejní databáze. Neukölln je považován za ryze přistěhovaleckou čtvrť a podle aktuálních statistik zde tvoří migranti ze zemí Blízkého východu a Afriky více než čtyřicet procent populace.

Situace ve čtvrti Neukölln je alarmující již mnoho let a zdejší dlouholetý starosta Heinz Buschkowsky o svých marných snahách přispět k integraci zdejších přistěhovalců do německé společnosti napsal knihu s názvem „Neukölln ist überall“, která se v Německu stala bestsellerem. Buschkowski ve své knize mimo jiné píše o problematice paralelní společnosti a multikulturalismus označuje za velkou chybu. Dle jeho zkušeností odmítá většina migrantů žít podle německých zvyklostí a dodržovat zákony země.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…