Syrský uprchlík se 4 manželkami a 22 dětmi si žije v Německu jako král

25.10.2016 9:12

Britský deník Express píše o neuvěřitelném příběhu syrského uprchlíka, který na své čtyři manželky a 22 dětí údajně pobírá v Německu 360 000 eur ročně. To je přitom asi sedmkrát víc, než činí průměrná roční mzda v zemi.

Syrský uprchlík se 4 manželkami a 22 dětmi si žije v Německu jako král
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Švýcarský byznysman Emmanuel Ziehli, který se stará o rádio pro uprchlíky

Do Německa v loňském roce dorazilo více než milion uprchlíků ze zemí Blízkého východu a Afriky. Mnozí z nich stále setrvávají v azylových centrech, kde mají ubytování i stravu zadarmo. Úspěšní žadatelé o azyl mají následně právo na příspěvek na bydlení a různé sociální benefity. Částky, které dostávají, obvykle nejsou nijak závratné a stačí v podstatě jen na základní životní potřeby. Jak však ukazuje příklad devětačtyřicetiletého syrského uprchlíka Ghazia A., někdo si žije přímo královsky.

Syřan uprchl ze své země v loňském roce a na cestu do Evropy vzal i všechny své čtyři manželky a dvaadvacet společných dětí. Celá rodina se dostala do Německa, kde má zajištěnou skutečně nadstandardní péči v podobě 360 000 eur ročně. Podle islámského práva může mít muž až čtyři manželky do té doby, dokud je dokáže uživit. Německé právo ovšem mnohoženství neuznává, tak si musel Ghazia A. vybrat pouze jednu „hlavní“ choť.

Anketa

Myslíte, že problémy s vyznamenáním Jiřího Bradyho na Zemana někdo schválně ,,narafičil", třeba někdo z jeho vlastní kanceláře?

94%
6%
hlasovalo: 15755 lidí

Celý text v angličtině je ZDE.

S touto ženou a pěti dětmi nyní žije muž ve městečku Montabaur v Porýní-Falci, zatímco ostatní tři manželky pobývají v sousedních obcích vzdálených ovšem i několik desítek kilometrů. Doma v Sýrii pracoval devětačtyřicetiletý muž v půjčovně automobilů, ale od příchodu do Německa žádné zaměstnání nemá. „V našem náboženství je mou povinností navštěvovat své rodiny a trávit s nimi společný čas,“ vysvětluje Ghazia A. svoji situaci.

Vysoké sociální příspěvky rozvětveným muslimským rodinám nejsou v západních zemích Evropy ničím výjimečným. Přesto je zmiňovaných 360 000 eur v tomto ohledu patrně rekordní částka, která nebude jen tak překonána. Loni na podzim nicméně informoval britský deník Daily Mail o rodině nezaměstnaného osmapadesátiletého muslima Mohammeda Salima, který na svoji manželku a jedenáct dětí pobírá 25 000 liber ročně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…