VÍME PRVNÍ Hnutí ANO nebude kandidovat ve dvou pražských obvodech

05.08.2014 17:08

Hnutí ANO se rozhodlo do komunálních voleb nepostavit své kandidáty již ve dvou pražských obvodech. Po Praze 3 se lidé od Andreje Babiše rozhodli nekandidovat i na Praze 9. Důvody jsou v tomto případě odlišné.

VÍME PRVNÍ Hnutí ANO nebude kandidovat ve dvou pražských obvodech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hnutí ANO

Na Praze 3 byla podle informací ParlamentníchListů.cz hlavním důvodem snaha pomoci Matěji Stropnickému, synovi ministra obrany a vlivné osobnosti Babišova hnutí Martina Stropnického. Junior vede ve třetím obvodě metropole kandidátku zelených. Ti se zde již v minulém období dokázali dostat do radniční koalice. ANO podle informací ze středu hnutí nemá zájem v pražském obvodu tříštit síly.

Nově se vládní hnutí rozhodlo stáhnout svou kandidátku rovněž na Praze 9. Jak ale od zdroje z hnutí ANO zjistily ParlamentníListy.cz, v devátém obvodě jsou ale důvodem absence spory ve vedení organizace ANO na Praze 9.

Hnutí ANO celkově při přípravě pražských komunálních voleb stíhají problémy. Prvním kandidátem Andreje Babiše na post primátora metropole byl bývalý primátor za ODS Jan Kasl. Ten ovšem odstoupil po několika dnech kvůli sporům o jeho vliv na podobu kandidátky. Nedávno se objevila jako kandidátka na primátorku doposud neznámá podnikatelka Martina Schopperová. I tu ovšem ANO po necelém týdnu stáhlo.

Aktuálně má být lídrem Babišova hnutí pro pražské volby Adriana Krnáčová, známá občanská aktivistka a někdejší předsedkyně české pobočky organizace Transparency International. Na kandidátce s ní má být například Patrik Nacher, známý bojovník proti bankovním poplatkům, nebo Eliška Kaplicky, vdova po světoznámém architektovi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobile 2.0.“ Ještě hůř pro Ukrajinu. Rusové vylepšili svůj vynález

12:34 „Blyatmobile 2.0.“ Ještě hůř pro Ukrajinu. Rusové vylepšili svůj vynález

Blyatmobile, želva nebo bitevní stodola, tak se nazývají po domácku upravené ruské tanky, které vedo…